Rom

Rom fremstilles af rørsukkersaft eller melasse fra rørsukker og vand. Det gæres først til 8-10% alkohol, og destilleres efterfølgende til alkoholprocenten er på op til 90%, for så at blive lagret på egetræsfade. Efter lagringen fortyndes den typisk til 40-43% alkohol og tappes på flasker.

Rom

Dyk ned i baggrunden om rom

I modsætning til Brandy, Armagnac og Cognac er rom ikke lavet på vindruer men sukkerrør.

Ud af sukkerrørenes saft får man den melasse, som næsten alle rom baseres på. Ved gæringsprocessen omsættes sukker til alkohol, hvor væsken efterfølgende destilleres for enten at fjerne overskydende vand eller opnå højere alkoholprocenter. Under denne proces kan man påvirke rommens ’karakter’ for blandt andet smagen. Herefter bliver rommen lagret, hvilket kan forekomme på forskellige typer fade. Her er det både lagringen og lagringstiden, som er med til at give rommen kraft, farve og smag.

Lys rom
Lys eller hvid rom er fermenteret i ståltønder og bliver efterfølgende filtreret. Rommen bliver lagret i meget kort tid eller slet ikke og derfor har væsken en klar og gennemsigtig farve. Dette gør smagen mild og utrolig populær i cocktails og drinks, såsom Mojito. En velkendt lys rom som Ron Matusalem Platino rom er blandt andet velgnet til Mojito eller Strawberry Daiquiri.

Udover disse to lækre drinks kan du også mikse mange andre forskellige varianter med lys rom både i form af cocktails og drinks. Heriblandt Pina Colada, Blue Hawaiian, Caipirinha, og mange flere. Se dem alle her.

Mørk rom
I modsætning til lys rom, så lagres mørk rom i meget længere tid. Her benyttes typisk et egetræsfad, hvor rommen udvikler sin aroma, som blandt andet er med til at give den mørke farve og udvikle den karakteristiske blide og runde smag. Her er nogle af de mest kendte mørke rom: Ron Matusalem Gran Reserva Solera 15 år Rom, Ron Matusalem Clasico 10 år Rom, Mount Gay Eclipse Rom, Discarded Banana Peel Rum og Hansen Golden Rom. Med en af disse fremragende mørke rom kan du mikse udsøgte cocktails og drinks. Her er blot et lille udvalg af drinks med mørk rom; Cuba Libre, Mai Tai, Dark N’ Stormy, Long Island Iced Tea og mange flere.

Køb din næste rom online her og få den leveret direkte hjem til dig.

Først og fremmest handler det om hvor mange år rommen er lagret. Her findes der mange forskellige smagsvarianter, hvor den både kan være sød, tør, fadpræget eller røget. Derfor kommer det også an, hvad der matcher din smag. Her er der ikke andet for end at prøve dig frem, og eksperimentere med både billigere og dyrere rom, for på den måde finde den helt rigtige rom til netop dine smagsløg.

Er en billig rom god?
Det kommer det helt an på, om du skal bruge den i cocktails, drinks eller den skal nydes rent. En billig rom er bedst i cocktails og drinks, hvorimod én dyr rom, som har været lagret i mange år, er væsentlig bedre at nyde ren. Her skal du prøve dig frem og eksperimentere med både billige og dyre rom og på den måde finde den helt rigtige rom til dine smagsløg.