Tequila

Tequila fremstilles af saften fra blå agave. Kernen af den modne agave dampkoges i oven og presses, hvorefter den sukkerholdige saft gæres og destilleres til Tequila. Alkoholstyrken er normalt på 40-50%. Man opdeler Tequila i forskellige varianter: 100% (agave lavet på den blå agave plante), Mixto (min. 51% af produktet er 100% agave Tequila). Indenfor 100% agave Tequilaer findes der tre-fire typer, hvor de to primære er Blanco/Silver (ulagret Tequila, den rene agavesmag) og Reposado (lagret på fad, typisk whisky-fade, i mellem 3-12 måneder).

Tequila

Dyk ned i baggrunden om tequila

Tequila fremstilles af saften fra blå agave. Kernen af den modne agave dampkoges i ovnen og presses, hvorefter den sukkerholdige saft gæres og destilleres til tequila. Alkoholstyrken er normalt på 40-50%. Man kan opdele tequila i forskellige varianter: 100% (agave lavet på den blå agave plante), Mixto (min. 51% af produktet er 100% agave Tequila). Indenfor 100% agave Tequilaer findes der tre-fire typer, hvor de to primære er Blanco/Silver (ulagret Tequila, den rene agavesmag) og Reposado (lagret på fad, typisk whisky-fade, imellem 3-12 måneder).

Sierra Tequila Silver er klassikeren over dem alle. Ikke længe efter den blev lanceret i 1981 blev den kendt for sin friske smag med lette noter af chili, grønne æbler, ananas, sort peber, samt sin helt ikoniske røde sombrero. Sierra Tequila Silver egner sig både til drinks, cocktails og selvfølgelig som det helt klassiske tequilashot med citronskive og salt.

Ikke nok med at den røde sombrero på Sierra Tequila både er let genkendelig, så har den faktisk en funktion. Meningen er du skal hælde salt i toppen af hatten, hvor du efterfølgende dypper shotglasset i saltene, på den måde får shotglasset en flot saltkant.

Milenario Tequila Blanco er resultatet af en unik, tredobbelt destillationsproces udført af Destilería Sierras Unidas mesterdestillatører. Nyd den elegante, florale duft samt den fyldige, sprøde frugtighed af agave kombineret med en raffineret finish med sort peber. Den eksklusive Sierra tequila blanco passer perfekt i flere drinks såsom Margarita, Paloma, El Diablo, se mange flere drinksopskrifter her.

Tequila Reposado bliver fremstillet efter gamle traditionelle metoder, og hviler i ca. 9 måneder i egetræsfade, som er med til at give tequilaen den gyldne guldfarve. Tequila Reposado har en frisk smag, med noter af urter, vanilje og karamel, og duften er uimodståelig. Den kan både drikkes som et tequilashot med citronskive og salt eller nydes i en frisk Margarita.