Aperitif / Spritz

Aperitifs drinks og cocktails er især egnet som appetitvækkere inden maden, med henblik på at forbedre oplevelsen af måltidet. Ordet aperitif kan spores tilbage til det latinske aperire, som betyder "at åbne", som i denne sammenhæng vil sige "at åbne smagsløgene".

Aperitif

Dyk ned i baggrunden for aperitif

En aperitif er en ofte en alkoholisk drink, der bydes dine gæster inden et måltid. Den bliver oftest serveret med lette appetizers, såsom oliven, nødder eller ost. De mest udbredte typer af aperitifs er blandt andet tør hvidvin, champagne eller den meget populære Aperol Spritz – En klassisk italiensk aperitif, som ser utrolig indbydende ud med sin flotte orange farve. Den italienske Aperol får sin unikke smag af blandt andet søde og bitre appelsiner, urter og rabarber.

Aperol som aperitif
Findes der noget bedre end en iskold Aperol Spritz? Den flotte gyldenorange farve, som ligner en solnedgang, med en enestående smag. Det er en forholdsvis bitter aperitif, dog giver appelsinerne noget sødme. Ved at tilføre prosecco er det med til at give noget tørhed til drinken, samtidig med danskvanden gør drinken læskende og frisk. For en Aperol Spritz er blandingsforholdene dog ikke ligegyldige. Få opskriften på den bedste og helt perfekte Aperol Spritz her.

Den verdensberømte likør, Aperol er oprindeligt fra Italien. De to italienske brødre Luigi og Silvio overtog familiens likørfirma tilbage i 1912. Begge brødre havde en ambition om at lave et nyt produkt, som var en let aperitif likør – heraf opstod Aperol. Den blev lanceret til Padua International Fair i 1919, og ikke lang tid efter var den unikke orangefarvede likør fast inventar på de fleste barer. Først i 1950’erne blev Aperol Spritz opfundet, hvor inspirationen kom fra den tyske ´Spritzer’. Efterfølgende blev det hurtigt en yderst populær aperitif i hele Italien og Aperol har sidenhen fundet vej til danskernes hjerter. Den bliver især benytte i den ekstrem kendte og populære Aperol Spritz, som er den perfekte sommerdrink, der kan nydes både som aperitif/velkomstdrink, til maden, eller hvis du gerne vil nyde en lækre drink på din solrige terrasse eller altan.

Hvilket glas serveres Aperol Spritz i?
Vil du servere din Aperol Spritz i de helt rigtige glas, så skal du servere dem i originale Aperol Spritz glas, som du kan købe her. De vil med garanti give dig den fulde Aperol Spritz oplevelse.

Limoncello som aperitif
Villa Massa Limoncello
er en traditionel italiensk likør. Den er fremstillet af skallen fra de ovale Sorrento citroner, som er den fineste kvalitet på markedet. Derudover er Villa Massa Limoncello fremstillet af aromatiske PGI (Protected Geographical Indication) citroner, der er rige på æteriske olier fra Sorrento i Italien, der anses for at være de bedste citroner i verden. Citronerne bliver dyrket efter traditionelle metoder og høstes i hånden. Herefter skrælles de, og skallen kommes i alkohol, hvor den efterfølgende macereres, så de æteriske olier bliver overført fra skallen til alkoholen. Herefter bliver resultatet filteret flere gange og blandes med en sirup lavet på sukker og vand. Villa Massa har produceret limoncello siden 1890 ud fra en familieopskrift, som er gået fra generation til generation. Ikke nok med denne Limoncello likør har en utrolig flot farve, så er smagen aromatisk og harmonisk med noter af friske citroner. Prøv den forfriskende Villa Massa & tonic, den er perfekt som en aperitif.