Gin

Klassisk lys spiritus med tydelig enebær-smag, hvor forskellige aromastofferne kan tilsættes som essenser. Køb ind til Gin & Tonic, Tom Collins, Clover Club Kiss, Negroni og mange andre cocktails.

Gin

Dyk ned i baggrunden for den folkekære drik.

Helt simpelt defineres gin, som en destilleret alkoholisk spiritus med smag af enebær. Hvilket gør at gin er helt perfekt til at mikse drinks eller cocktails med. Et helt perfekt match til at fremhæve enebærren, er en Gin & Tonic. Prøv eksempelvis en forfriskende Hendrick’s Gin & Tonic.

Oprindeligt stammer gin fra Holland, hvor det gik under navnet ’genever’ – en kraftig spiritus tilsat enebær. Det var dog først efter 30-års krigen i 1700-tallet, at englænderne opdagede ginen. Englænderne tog deres opdagelse med hjem og videreudviklede ’geneveren’ til den gin vi kender i dag med de karakteristiske noter af enebær.

Hovedingrediensen i gin er enebær og neutral sprit på 96%. Den neutrale spiritus behandles alt efter, hvilken type gin man ønsker. Der kan blandt andet tilføjes forskellige aromastoffer og essenser, som er med til at give den specifikke gin sine helt egne smagsnoter. Dog skal man være opmærksom på, at lovgivning fastsat af EU bestemmer, at den dominerende smag i gin skal være enebær med en alkoholprocent på minimum 37,5%.

Der findes overordnet tre forskellige metoder man kan producere gin på:

  1. Cold compounding - I denne proces trækker man olieessenser ud fra enebær, urter og krydderier. Herefter, blandes essenserne med den neutrale spiritus. Dette er den billigste metode til masseproduktion af gin.
  2. Destilleret gin - Dette er den mest anvendte metode til at producere gin. Her blandes alle ingredienser sammen med den neutrale spiritus. Herefter, skal blandingen stå og trække i op til 24 timer for at få den rigtige smag. Dette er en dyrere metode, men giver en mere aromatisk og længerevarende eftersmag.
  3. Smagsudtrukken gin (dampinfusion) - Den neutrale spiritus fordampes under destillering, hvorefter spiritus dampene stiger op til beholderen med ingredienser, hvor de udtrækker en smule smag til slutproduktet.

Med tiden er der kommet mange forskellige varianter og mange populære ginmærker. Derfor har vi samlet en liste til dig over nogle af de mest kendte gin samt hvilke drinksopskrifter med gin du bør kende til.


Den eksklusive og gode Hendrick’s gin

Hendrick’s Gin var blandt de første der kombinerede flere forskellige urter og er blandt andet kendt for essensen af agurk og rosenblade. Hendrick’s Gin er det oplagte valg til at mikse den klassiske Gin og tonic, dog skal den serveres med en agurkeskive for at bringe de rigtige smagsnoter frem.

Udover den klassiske Gin og Tonic er der også den populære Gin Hass. En meget velkendt og berømt drink med mango og lemon smag. Men hvilken gin til gin hass? Her er Hendrick’s en oplagt mulighed, da den dens runde smag går godt i spænd med de andre ingredienser i drinken. Få opskriften her. Udover disse to drinks findes også mange andre drinksopskrifter, hvor det er oplagt at bruge Hendrick’s Gin, såsom Bramble, The Clover Kiss og French 75.

Udover den original Hendrick’s Gin er der kommet forskellige limited edition varianter.

En af dem er Hendrick’s Midsummer Solstice, der er infuseret med flere florale smage. Du vil opleve friske sommernoter, som leder tankerne hen på midsommer, hvor alle blomsterne står i fuldt flor.

En anden limited edition variant er Hendrick’s Lunar. Den har en blomsteragtig, citrus og varmende fornemmelse, som skal nydes ved aften- og nattetid. Køb den her og kast dig ud i masser af lækre drinksmuligheder med Hendrick’s Lunar. Prøv blandt andet Lunar & Tonic, Moonlight Buck eller Starry Old Fashioned.

Den seneste udgave er Hendrick’s Neptunia, der er inspireret af kysten langs Ayrshire i Scotland. Ligesom de andre limited editions kan Neptunia også benyttes i mange drinks blandt andet Neptunia Fizz, Neptunia og Tonic, Neptunia Gimlet.


Den fortryllende og luksuriøse gin fra The Botanist

The Botanist Islay Dry Gin er fremstillet på de klassiske ginaromaer, samt 22 forskellige planteekstrakter. En luksuriøs gin med en fortryllende og fyldig smag, der egner sig perfekt til en klassisk Gin og tonic garneret med rosmarin. Få fingere i den her.


Den budgetvenlige gin fra Finsbury

Finsbury Dry Gin har en afbalanceret og raffineret smag. Den smager som en klassisk London dry gin med en balanceret frisk enebær og citrussmag med noter af korianderfrø, appelsin og syrlige frugter med et strejf af peber. Den klassiske dry gin passer perfekt i flere drinks såsom Rhubarb Collins, Dry Martini, Gin Fizz, Tom Collins eller Gimlet.


Et smagsrigt twist fra Verano Gin

Verano er en farverig premium gin, som er inspireret af den afslappede sydlandske livsstil. Verano Gin er lavet med solmodne frugter og fås i tre lækre smagsvarianter: Saftig vandmelon, frugtig passionsfrugt og frisk citrus. Få de mest forfriskende og lækre opskrifter med Verano Gin her

Her kommer det helt an på, hvad der matcher din smag. Vælg en gin som matcher dine smagsnuancer og lad dig ikke styre af prisen. En billig gin med den rette garnish og tonicvand kan også være det helt rigtige valg. Som nævnt tidligere er den dominerende smag enebær, men der findes mange forskellige smagsnuancer. Her skal du prøve dig frem og eksperimentere både med billigere såvel som dyrere gin og på den måde finde den helt rigtige gin til dine smagsløg. Se vores udvalg - Køb gin online her.