Finsbury London Dry Gin

Finsbury Dry Gin har en afbalanceret og raffineret smag . Den smager som en klassisk London dry gin med en balanceret frisk enebær og citrussmag med noter af korianderfrø, appelsin og syrlige frugter og et strejf af peber. Finsbury Gins høje kvalitet er gennem tiden blevet belønnet med flere internationale priser.

Med denne flaske kan du blande til 17 Gin Mango med 4 cl i hver.

Indhold:

70 cl

Alkohol:

37,5%

Pris:

109,95 kr.

1

En klassiker

Der findes stort set ikke en bar, der ikke indeholder en flaske gin. Og gin bruges da også til en af de mest udbredte drinkklassikere i verden – Gin Tonic. Selvom den udover is blot indeholder to ingredienser, er det faktisk en opskrift, der ofte søges efter på nettet. Er man i tvivl, kan man følge denne eller prøve sig frem til det blandingsforhold, man foretrækker. Sørg gerne for at have friske isterninger og prøv også nogle af de mange forskellige slags tonic, der er kommet på markedet gennem de senere år. Hvem ved. Hvis det engang var din favorit, skal den måske have et velfortjent come back.

En original forandrer sig ikke

Gin er en af de mest populære spiritusser i verden, og i Danmark er Finsbury Dry Gin en af de største gin i dagligvarehandlen. Den mere end 250 år gamle Finsbury Dry Gin er en traditionel London Dry Gin, og den fremstilles i London efter en hemmelig opskrift, der er baseret på enebær, eksotiske frugter og urter. Denne blanding giver Finsbury Dry Gin en afbalanceret og raffineret smag, hvis kvalitet gennem tiden er blevet belønnet med flere internationale priser.

Opskrift hemmelig i mere en 250 år

Finsbury Dry Gin er kendt verden over og lige siden Joseph Bishop grundlagde Finsbury Distillery i 1740, har Finsbury Dry Gin været synonymt med de mest stringente kvalitetskrav. Ikke overraskende, for Bishops forfædre var også i spiritusbranchen, og en masse af deres erfaring var gået i arv til den unge entrepreneur. På samme måde som Finsbury Distillery og kvalitet går hånd i hånd, er navnet Finsbury uløseligt forbundet med London. Den engelske hovedstad har gader, pladser, parker og pubber, der bærer det stolte navn. I omkring 100 år lå Bishop-familiens destilleri på hjørnet af Ropemaker Street og Finsbury Street i den nordlige del af det indre London, før det flyttede til Moreland Street i den østlige del af byen. Bishop-familien var involveret i virksomheden frem til 1950’erne og familiens oprindelige opskrift, der er en velbevogtet hemmelighed, er uændret gået i arv gennem generationer. Dengang Finsbury Distillery blev grundlagt, satte opskriften på Finsbury Dry Gin standarden og er stadig uden sin lige i moderne ginproduktion. Hjemme på det engelske marked var Finsbury en af de største indtil et godt stykke ind i det 20. århundrede. Og takket været markedsføringsindsatsen af tyske Borco, der sidenhen også overtog Finsbury Distillery i 1994, kunne Finsbury Dry Gin fortsætte med at vinde indpas på den internationale gin-scene og i dag er Finsbury Dry Gin den største gin i Danmark.

Smagsnoter/næse/farve

Finsbury Dry Gin har en afbalanceret og raffineret smag . Den smager som en klassisk London dry gin med en balanceret frisk enebær og citrussmag med noter af korianderfrø, appelsin og syrlige frugter og et strejf af peber. Finsbury Gins høje kvalitet er gennem tiden blevet belønnet med flere internationale priser.

100 % naturlige ingredienser

Fremstillingen af Finsbury Dry Gin foregår i London. Finsbury Dry Gin er en London Dry Gin, hvilket betyder, at den skal opfylde en række specifikke krav. Den skal bestå af naturlige ingredienser, alle smagsgiverne skal destilleres og efter destilleringen må der kun tilsættes vand eller ren alkohol af samme høje standard som ginnen. Den skal fortrinsvis være tilsmagt med enebær, men ellers må der puttes de smagsnoter i, som man lyster. Finsbury Distillery fremstiller eksemplariske ginner af udvalgte enebær, eksotiske frugter og andre udsøgte urter og krydderier ved hjælp af den særlige ”single batch” destillering fra det 18. århundrede. Det betyder bl.a. en kompleks destillering i kobberkedler, som er mere end 100 år gamle med ingredienser, der alle er 100 % naturlige.

Ginnen stod i medicinskabet

I gamle dage, som i dette tilfælde er 1600-tallet, stod ginflaskerne i medicinskabet. Det var nemlig en hollandsk læge, der oprindeligt blandede alkohol med enebær mod nyresmerter. En i øvrigt effektiv behandling. Det var engelske sømænd, der bragte den med hjem til England, hvor den sidenhen blev udviklet til den drik, vi kender i dag. I midten af 1700-tallet blev der i øvrigt fremstillet seks gange så meget gin som øl, og Londons indbyggere drak 1 liter om ugen.

Ordet gin stammer i øvrigt fra det franske ord for enebær – genévrier – men er i årenes løb blevet forkortet til gin. Det kan alle udtale.

Få mere information om brandet her

10 lækre drinks med gin

Vi har samlet 10 lækre drinksopskrifter med gin for enhver smag, til dig der står og godt kan bruge lidt inspiration til festen.

Læs mere