Sierra Tequila Blanco

Sierra Tequila Blanco er de højst præmierede i deres klasse ved IWSC 2016. Dette skyldes til dels brugen af højlandsagaver og at Sierra Tequila indeholder 85 % agavedestillat, hvor minimumskravet er 51 %. Den færdige Sierra Tequila Blanco har en krystalklar farve, er udpræget ren i smagen med en mild og fin karakter. Sierra Tequila Blanco frugtrige, friske smag, domineres af lette noter af chili, grønne æbler og ananas. Med nuancer af peber er dette en ilter tequila.

Indhold:

50 cl

Alkohol:

40%

Pris:

144,95 kr.

1

Sierra Tequila – Den med hatten

Sierra Tequila er en original mexicansk tequila. Sierra Tequila fremstilles af hjertestykkerne fra de blå agaveplanter, der vokser på højlandsplateauet rundt om “Destileria Sierra” i Atotonilco El Alto i over 2.000 meters højde. Det tager otte til ti år, fra man planter en agave, til man kan høste de værdifulde planter. Sierra betyder bjerg og det er da også netop disse højlandsagaver, der er kendetegnet ved en mere ren og mineralsk smag end andre agaver. Den blå-lilla plante er i øvrigt i familie med Aloe Vera-planten.

Sierra Tequila scorer flest point

Tequila er Mexicos nationaldrik og den bliver produceret i henhold til streng lovgivning, hvor det kun er tilladt at bruge hjertestykkerne fra den blå agaveplante “tequilana weber” til produktionen.

Sierra Tequila Blanco og Reposado er de højst præmierede i deres klasse ved IWSC 2016, over bl.a. Jose Cuervo. Dette skyldes til dels brugen af højlandsagaver og at Sierra Tequila indeholder 85 % agavedestillat, hvor minimumskravet er 51 %.

Den færdige Sierra Tequila Silver har en krystalklar farve, er udpræget ren i smagen med en mild og fin karakter. Sierra Tequila Silvers frugtrige, friske smag, domineres af lette noter af chili, grønne æbler og ung ananas. Med nuancer af peber er dette en ilter tequila.

Sierra Tequila Reposado er en ædel, gylden, specielt blød og mild tequila, som lagrer min. 9 måneder på fade, hvor den opnår en varm farve. Reposadoen er mexicanernes foretrukne tequila. Den er frisk med en uimodståelig frugtighed og delikate noter af vanilje, karamel og urter. En meget særlig og kompleks tequila.

Mange anvendelsesmuligheder

Tequila er kendt verden over, som noget man drikker med salt og citron. Men det er blot en af mange anvendelsesmuligheder, der findes med tequila, som indgår i et utal af cocktailopskrifter. Prøv fx en klassiker som Strawberry Margarita eller en Tequila Sunrise.

Sierra Tequila bruger udelukkende agaver fra højlandet

Der går lang tid, fra man har plantet, før agaveplanterne er modnede og klar til at blive høstet. Når agaverne kommer ind på destilleriet, bliver de hakket i stykker med økser og hældt i store rør af rustfrit stål. Her bliver de dampet ved lav temperatur et sted mellem 16 og 24 timer. På dette tidspunkt er frugtosen i planterne omdannet til sukker og den dampede agave smager på dette stadie som dampet græskar. Agavejuicen er nu blød og mildt frugtagtig i smagen og skal gennemgå en proces af flere trin. Den bliver tilsat en særlig gær for at skabe en fermentation og bagefter er det en slags agavevin med en alkoholvolumen på mellem 8 og 10 %. Herefter bliver den destilleret to gange på kobberkedler (alambiques) efter den traditionelle metode. Processen er særligt mild og destillatet er meget intenst i smagen. Efter destillering, lagres tequilaen. Hvor længe afhænger af, hvilken type tequila man skal fremstille, men der er også andre faktorer, der former tequilaen under lagringen. Først og fremmest kan tøndernes træsort spille en betydelig rolle, dernæst kan størrelsen på tønderne også være med til at forme intensiteten i tequilaens modenhed. Resterne fra produktionen bliver i øvrigt anvendt bl.a. til isolering.

Tequilaproduktionen i Mexico foregår under meget streng lovgivning, men der kan alligevel godt være stor forskel på produkterne. Sierra Tequila adskiller sig ved, at agaverne udelukkende kommer fra højlandsplateauet, hvor de i øvrigt både bliver plantet, plejet og høstet manuelt. Der således ikke tale om drivhusproduktion og Sierras destilleri var i øvrigt et af de første tequiladestillerier til at stoppe brugen af kunstig gødning.

Myteomspundet plante

Agaveplanten er omspundet af mange myter. En af fortællingerne handler om den skabende Gud Quetzalcoatl, der blev forelsket i gudinden Mayahuel, der blev holdt indespærret af sin onde bedstemor, gudinden Tzintzimitl . Quetzalcoatl førte Mayahuel til sit rige, men hun blev fundet af Tzintzimitl, der dræbte sit barnebarn. Mayahuel endte således med at betale for kærlighedsaffæren med sit liv. Quetzalcoatls sorg over tabet sin elskede, gav mennesker evnen til at elske. Han vandede hendes grav med sine tårer og fra den voksede agaveplanten frem.

Tequila-drikken har i øvrigt også lagt navn til et legendarisk latininspireret, rock’n roll-nummer af The Champs fra 1958. Nummeret ”Tequila” er stort set instrumentalt bortset fra tre gange, hvor der synges ”Tequila”.

Få mere information om brandet her

Margarita

Lækker syrlig drink med tequila, cointreau og friskpresset limesaft

Se opskrift