Espolòn Tequila Blanco

En krystalklar tequila lavet af 100% håndhøstet blå weber agave og naturligt mineralvand - en gennemført smooth og afbalanceret smagsoplevelse. Dine sanser vil blive mødt af aromaen fra sød agave, tropiske frugter samt et entusiastisk strejf af citron. Et hint af peber lukker op for den let legende palette, efterfulgt af noter af vaniljebønner og grillet ananas. Du kan både nyde den rent, med is eller din yndlings cocktail.

Indhold:

70 cl

Alkohol:

40%

Pris:

299 kr.

1

Espolòn Tequila producerer ikke bare tequila, de skaber den.

To kilometer over havoverfladen, i Jaliscos højland i Mexico, blev Casa San Nicolás destilleriet bygget, så mester Tequilero, Cirilo Oropeza, havde hvad han skulle bruge for at forfølge sin drøm. Drømmen om at lave en tequila i overlegen kvalitet der er tilgængelig for alle.

Og med mere end 50 års erfaring har Cirilo Oropeza i den grad fortjent retten til at gøre tingene på sin måde. Derfor er Casa San Nicolás destilleriet bygget efter Cirilo's eksakte specifikationer. Espolòn Tequila er arven efter Cirilo's entreprenante og fremadskuende ånd og navngivet efter sporene på en hane, et symbol på national stolthed i Mexico.

Agave landbrug

Espolòn Tequilas landmænd høster agaven på det helt rigtige tidspunkt, når den er modnet og har det helt rigtige sukker indhold til fremstilling af tequila.

Efter høsten bliver agaveplanterne grundigt kvalitetstjekket og bladene skåret af efter Espolòn Tequilas low-cut specifikationer. Dette er med til at fjerne uønskede smagsgivere. En vigtig proces der er med til at sikre tequilaens unikke smag. Agavehjerterne skæres derefter i mindre stykker for at give de bedste betingelser for sukkerudtræk under tilberednignen.

Naturligt mineralvand

Dybt nede under Jaliscos højland ligger et vandreservoir fyldt med naturens egne mineraler. hver dråbe vand brugt i skabelsen af Espolòn Tequilaer kommer fra dette vandreservoir, ufiltreret, for at bevare de naturlige mineraler.

Denne forbindelse til miljøet omkring Casa San Nicolás destilleriet skulle eftersigende være en afgørende ingrediens for at opnå Espolòn Tequilas prisvindende smag.

Agave tilberedning

Agaven til Espolòn Tequila bliver tilberedt på en helt særlig måde. For at få den helt rigtige karamellisering af agaven, bliver den dampet i en special designet trykkoger, under en stabil temperatur og mængde damp.

Som agavehjerterne bliver dampet, bliver de bløde og sukkersaft begynder langsomt at sive fra dem. Rør under trykkogerene opsamler sukkersaften så det kan bruges senere i skabelsen af Espolòn Tequilas smagsprofil.

Til sidst bliver agavehjerterne kørt igennem en mølle, der knuser og presser sukkersaften ud af dem. Sukkersaften man står tilbage med kaldes jugo.

Fermentering

Sukkersaften fra agavehjerterne, jugoen, bliver tilsat Espolòn Tequilas egen gærstamme og lagt i åbne ståltønder i 3-4 dage i begyndelsen af fermenteringsprocessen. Kombinationen af den primære gærfermentering og den sekundære fermentering fra naturlige mikroflora fra Jaliscos højland er med til at gøre processen særligt unik for Espolòn Tequila. Mester Tequilero, Cirilo Oropeza, spiller sågar klassik musik under denne fermentering, da han mener lydbølgerne er med til at aktivere gæren i blandingen.

Destillering

Espolòn Tequila er dobbelt destilleret og destilleret både på kolonnedestillatorer og mere traditionel pot-still destillering. Begge metoder er med til at nuancere det endelige resultat. Ved kontinuerlig justering af flow, temperatur, tryk og reflux opnås den helt rigtige smag.

Tapning

Espolòn Tequila bliver tappet på flasker der efterligner traditionelle mexicanske mælkeflasker og prydet med et label inspireret af den mexicanske kunstner José Guadalupe Posada.

Paloma

En frisk og lækker tequila cocktail med pink grapefrugt sodavand

Se opskrift

6 Drinks med tequila som smager godt

Tequila kan nydes på mange andre måder end kun som shot. Se lækre drinksopskrifter her.

Læs mere