Ron Matusalem Gran Reserva Solera 15 år Rom

Original cubansk rom siden 1872. Matusalem Gran Reserva Solera 15 er kendt som “the Cognac of Rums”. Denne rom er det perfekte valg, for dem der søger en exceptionel kvalitet og udsøgt smag. Farven er dyb ravfarvet med rødlige toner og nuancer af okker. Aromaen er kompleks, raffineret og integreret med vedholdende noter af træ, der giver en intens og rig duft med toner af ristede nødder, karamel samt en forførende duft af vanilje, mørk farin, karamel, blommer og abrikoser.

Indhold:

70 cl

Alkohol:

40%

Pris:

339,95 kr.

1

Nyd den ren

En flot Super Premium rom som Matusalem Gran Reserva Solera 15 Rum er oplagt at nyde ren eller med is. Derudover findes der en utal af opskrifter på både klassiske og nyere drinks og cocktails, hvor rom er en vigtig bestanddel.

Opdaget ved et tilfælde

Da Christopher Columbus i 1500-tallet rejste ud for at finde nye verdensdele medbragte han sukkerør med det formål at kultivere dem. Og vel ankommet til et varmt klima opdagede spanierne ved et tilfælde, at den bagende sol og den naturligt forekommende gær i luften, fermenterede det moste kød fra sukkerrørene til en heftig drik.

I det 18. århundrede ankom to spanske brødre til Cuba. Med sig bragte de deres store viden og erfaring med at destillere og blande sherry. Det var på denne baggrund, at de skabte en hemmelig og velbevogtet opskrift, som siden er gået i arv gennem generationer i familien.

Matusalem Rum blomstrede på Cuba i 1950’erne

I 1912 vendte den ene bror tilbage til Spanien og overlod driften til den anden bror og brødrenes forretningspartner. De to kom snart i familie med hinanden, da deres børn blev forelskede og giftede sig. Efter en af sønnerne kommer ind virksomheden i 1940’erne, blomstrer den og vinder indpas på den internationale spiritusscene. I Cubas gyldne 1950’erne var den foretrukne rom på øen Matusalem Rom, der på det tidspunkt har en markedsandel på over 50%.

Men i 1950’erne bliver familien ramt af to tragedier, da både ejeren og hans eneste søn med kort mellemrum dør alt for tidligt. Nu står virksomheden tilbage uden en reel ledelse og da Castro overtager magten på Cuba, bliver resten af familien tvunget i eksil.

Efter års juridisk kamp lykkes det for oldebarnet af grundlæggeren at få rettighederne tilbage i familiens eje. I dag bliver Matusalem Rum derfor fremstillet og tappet i Santiago i Den Dominikanske Republik, hvor jorden, solen og sukkerrørenes kvalitet sammen med familiens hemmelige opskrift, har gjort dem i stand til at genskabe den rom, der definerede de gyldne tider på Cuba. Og selv de gyldne tider på Cuba er ovre, så forbliver Matusalem Rum den samme.

Gran Reserva Solera 15 er Matusalems flagskib

Rom bliver fremstillet ved at fermentere et biprodukt fra sukkerrørene, der hedder molasse. Nøglen til Matusalem Gran Reserva Solera 15 Rums kompleksitet er solerametoden. Modningsmetoden er oprindeligt udviklet til sherry og brandy, hvor man efterhånden som væsken i fadene fordamper, fylder ny alkohol på fadene. I tilfældet med Matusalem Gran Reserva Solera 15 Rum blander man forsigtigt rom af forskellige årgange. De blandinger bliver så komplimenteret af andre særligt udvalgte rom’er modnet på egefade, så man manuelt får blendet en rom af både modne og yngre årgange. Da rom fremstilles under tropiske forhold, fremskyndes lagringsprocessen sammenlignet med fx fremstilling af whisky, hvor fadene er udsat for et langt mere køligt klima. Man kan derfor færdigmodne rom hurtigere end whisky.

Prisvindende Super Premium Rom

Matusalem Gran Reserva Solera 15 Rum er en flot Super Premium Rom. Farven er dyb ravfarvet med rødlige toner og nuancer af okker. Aromaen er kompleks, raffineret og integreret med vedholdende noter af træ, der giver en intens og rig duft med toner af ristede nødder, karamel samt en forførende duft af vanilje, mørk farin, karamel, blommer og abrikoser.

Smagen er meget behagelig med en blød konsistens, kompleks og med en vedvarende eftersmag af udtalte noter af egetræ samt tørrede tropiske frugter og en tør smag af fersken og nødder. Den har en blød og intens fornemmelse af kakao med en elegant eftersmag af cognac.

Matusalem Gran Reserva Solera 15 har vundet et utal af priser bl.a. ved San Fransisco World Spirits Competition, International Rum Festival – Newfoundland samt ved Beverage Testing Institute.

Få mere information om brandet her

6 drinks med rom næsten alle kan lide

Prøv romdrink klassikere som Mojito, Cuba Libre, Mai Tai, Strawberry Daiquiri og Piña Colada.

Læs mere