Dark and Stormy

Dark and Stormy

Antal drinks

1
5 cl

Mørk Rom

1 cl

Friskpresset limesaft

10 cl

Ginger Beer

2 dråbe(r)

Angostura Aromatic Bitter

1 stk

Limebåd

Isterninger

Dark ‘N’ Stormy er den perfekte ledsager i solen til sommerfesten eller til lune aftener i haven.

Frisk, læskende og krydret drink - med dybde fra den mørke rom, Ginger Beer og masser af friskpresset limesaft. Minder til forveksling om Dark 'N' Stormy.

01 /05

Opskrift - Fremgangsmåde

5 min

Til 1 drink

Dark and Stormy

Alt du skal vide om den læskende drink

Vil du gerne lave den originale Dark N’ stormy drinksopskrift, skal du vælge Goslings Black Seal rom. En krydret rom med noter af kanel, stjerneanis og rosiner. Der findes dog mange andre alternativer, som kan skabe en lige så velsmagende drink. Det er dog vigtigt du vælger en mørk rom. En af de mørke rom vi anbefaler er; Ron Matusalem Gran Reserva Solera 15 år Rom, da den har en exceptionel kvalitet og udsøgt smag. Prøv dig frem ved at eksperimentere med forskellige mørke rom, så finder du ud af hvilken mørk rom der passer bedst til dine smagsløg. Køb din næste rom her

Mange tror at Dark N stormy kun består af rom, friskpresset juice og ginger beer, men der indgår også bitter. Den bedste bitter til Dark N’ stormy er Angostura bitter. Den er med til at give kant og skaber den helt perfekte balance i drinken. Derudover er Angostura bitter utrolig anvendelig i mange andre drinksopskrifter.

Det kan være utrolig svært at skelne forskellige mellem ginger ale og ginger beer, men der er skam stor forskel. Ginger ale er danskvand, hvor der er tilsat ingefær, hvorimod ginger beer er en fermenterende drik, der laves af ingefær, gær, citron og sukker, som bliver lagret med en bakterie for at sætte gang i fermenteringsprocessen. Oprindeligt blev ginger beer produceret med alkohol op til 11%, hvorimod de fleste ginger beer i dag sjældent indeholder alkohol. Selvom hverken ginger ale eller ginger beer er med alkohol er der stadigvæk stor forskel på hvilken drik du vælger i din drink eller cocktail.

6 drinks med rom næsten alle kan lide

Prøv romdrink klassikere som Mojito, Cuba Libre, Mai Tai, Strawberry Daiquiri og Piña Colada.

Læs mere