Likør

En likør er en sød alkoholisk drik, som ofte har fået smag fra frugter, urter, krydderier, blomster, frø, rødder, planter, bark eller fløde. Ordet likør kommer fra latin liquifacere, "at opløse" og henviser til opløsningen af de smagsgivere, der bliver brugt i likøren.

Likør

Dyk ned i baggrunden om likør

Likør er en sød alkoholisk drik, der ofte får smag fra frugter, krydderier, urter, frø, blomster, rødder, planter, bark eller fløde. Den kan drikkes rent med is eller bruges i drinks og cocktails. Derudover kan man også benytte likør i madlavning og er især fremragende til dessert.

Der findes flere forskellige likør typer og varianter. Det kan blandt andet være kaffelikør, rom likør, frugtlikør og mange flere. Derfor har vi samlet en liste til dig over nogle af de mest kendte likørtyper, samt hvilke drinksopskrifter med likør du bør kende til.

Licor 43 likør
En populær likør som fremstilles i Spanien. Den originale hemmelige opskrift er mere end 2.000 år gammel. Licor 43 har et strålende, gyldent skær, der afspejler dens tilhørsforhold til Middelhavsområdet. Aromaen er skarp, varm og kompleks med tydelig vanilje. Herefter pikant sød frugt, krydderier og en oplevelse af lagret rom. Smagen er som aromaen med vanilje, kompleks blanding af krydderier, pikant frugt og strejf af citrus efterfulgt af en smag af lagret rom – en perfekt balance mellem sukker og alkohol.

Selvom den er perfekt, når den nydes ren eller med is, er dens smag så harmonisk, at Likør 43 simpelthen ligefrem indbyder til at blive mixet i drinks og cocktails. Licor 43 er dermed uden lige i sin alsidighed. Den klassiske Licor 43 passer perfekt i flere drinks og shots såsom Hot 43, Carajillo, Balon 43, koldskål drink og mange flere.

Limoncello likør
Limoncello er en traditionel italiensk citron likør. Den er fremstillet af skallen fra de ovale Sorrento citroner, som er den fineste kvalitet på markedet. Et eksempel på en Limoncello, er Villa Massa Limoncello som er fremstillet af aromatiske PGI (Protected Geographical Indication) citroner, der er rige på æteriske olier fra Sorrento i Italien, der anses for at være de bedste citroner i verden. Citronerne bliver dyrket efter traditionelle metoder og høstes i hånden. Herefter skrælles de, og skallen kommes i alkohol, hvor den efterfølgende macereres, så de æteriske olier bliver overført fra skallen til alkoholen. Herefter bliver resultatet filteret flere gange og blandes med en sirup lavet på sukker og vand. Villa Massa har produceret limoncello siden 1890 ud fra en familieopskrift, som er gået fra generation til generation. Ikke nok med denne Limoncello likør har en utrolig flot farve, så er smagen aromatisk og harmonisk med noter af friske citroner. Du kan sagtens nyde limoncello iskoldt i et shot glas eller nyd en forfriskende Villa Massa & Tonic.

Cointreau Triple Sec likør
Cointreau
er den verdensførende og prisbelønnede appelsinlikør, som nu tappes i den firkantede ikoniske flaske. Cointreau Triple Sec bliver fremstillet i Angers ved Loire floden i det centrale Frankrig. Brødrene Edouard-Jean og Adolphe Cointreau rejste til Caribien for at finde de helt rette råprodukter tilbage i 1848. Året efter lancerede de Triple-Sec, navnet kom fordi likøren bliver destilleret tre gange. Senere blev Cointreau tilføjet til navnet og er primært det navn man kender i dag. Likøren er både lavet på bitre og søde appelsiner. De bitre appelsiner dyrkes på Haiti, hvor aromaen fra skallen, blomsterne og bladene udvindes, hvorimod de søde appelsiner høstes umodne og kommer fra Santa Barbara i Spanien og Brasilien. Den ikoniske Cointreau Triple Sec likør passer til utroligt mange kendte cocktails og drinks såsom, Margarita, White Lady, Sidecar, Cosmopolitan, og mange flere.

Whisky likør
En af de mest populære whiskylikører er den skotske lagret Drambuies med en hemmelig kombination af urter, krydderier og honning. Denne hemmelige opskrift blev kreeret til Prince Charles Edward Stuart af den kongelige apoteker i det 18. århundrede grundet helbredsmæssige årsager. Drambuie har en unik og kompleks smagsoplevelse af urter, nelliker, safran, anis, muskatnød og noter af honning. Den kan nydes rent, med isterninger eller perfekt i en Rusty Nail drink. Er du til Rom likør, så skal du prøve denne whisky likør – Den vil med garanti falde i din smag.