Chokolademousse med Cointreau & Karamelliserede Mandler

Chokolademousse med Cointreau

og karamelliserede mandler

Chokolademousse kan være mange ting. Nogle er så luftige og næsten uden smag af chokolade, men ikke denne her. Smagen af chokolade er tydelig og spiller rigtig godt sammen med orangetonerne fra Cointreau’en. Prikken over i’et er knas af karamelliserede mandler. Den oplagte dessert til chokoladeelskere.
Opskriften er til 6 personer.

Mandelknas:
80 g mandler (smuttede)
130 g sukker

Chokolademousse:
200 g mørk chokolade
30 g smør
4 æg (evt. pasteuriserede)
50 g sukker
2 cl Cointreau

Mandelknas:
Hæld sukkeret på en pande og lad det smelte. Når det er gyldent, vendes de smuttede mandler (de må ikke være våde) i karamellen. Hæld blandingen ud på bagepapir og lad det køle helt af. Hak groft med en stor kniv og fordel knaset i bunden af seks glas (gem noget til at pynte med).

Chokolademousse:
Læg chokolade og smør i en gryde over vandbad og lad det smelte. Del æggene og pisk hviderne stive. Herefter pisker du æggeblommer med sukker, indtil det er cremet og hvidt. Lad chokoladeblandingen køle af lidt af, inden du vender den med Cointreau og de piskede æggeblommer. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i. Fordel chokolademoussen i glassene (evt. ved hjælp af en sprøjtepose) og pynt med knas på toppen. Stil glassene på køl i mindst tre timer og tag dem ud en halv time før servering.

Gå til huskeliste