5 lækre drinks med kokos

Coconut Martini teaserbillede 9x16

Kokos er et rigtig godt valg, når du vil lave en lækker drink eller cocktail, da den tilfører en fantastisk sødme og en tropisk smag, som de fleste godt kan lide.

Kokosnødden er en stenfrugt, der oprindeligt stammer fra Polynesien, men dyrkes i dag langs kysterne i de tropiske områder. Det antages at være de portugisiske opdagelsesrejsende fra 1500-tallet, der opdagede kokosnødden og gav den navnet macacus, der så senere hen blev til cocos og derefter kokos, som vi kender det.

Kokosnødder indeholder en masse gode næringsstoffer, og kaldes flere steder i verden for “livets træ” på grund af dens sunde egenskaber, som for eksempel et højt fiberindhold, lavt kulhydratindhold og en naturlig sødme. Dens sødme og tropiske aroma er netop en af grundene til, at den er blevet populær som ingrediens i mange drinks.

Der er rigtig mange måder at anvende kokos på, og en af fordele ved kokosnødder er, at man kan bruge alle dele af den – både indeni og udenpå. Selve kokosvandet inde i kokosnødden er for eksempel en frisk og kalorielet drik, der er naturligt rig på blandt andet elektrolytter som kalium, magnesium og calcium.

Vi har samlet vores bud på 5 lækre drinks med en eksotisk smag af kokos – hvilket typisk opnås ved at bruge en klassisk kokoslikør. Alle perfekte til at nyde iskolde i sommervarmen. Mange tænker måske Malibu, når de tænker på kokos og alkohol, men vi anbefaler kokossirup til at give en autentisk kokossmag.


1. Blue Hawaiian

En lækker og eksotisk cocktail med en festlig blå farve. Den er enkel at lave, og så smager den helt fantastisk.

Se opskrift

2. Mango Holiday Mocktail

En let og frisk mocktail med smag af kokos, lime, koriander og ananas. Et dejligt alkoholfrit alternativ til en lun sommeraften.

Se opskrift

3. Piña Colada

Klassikeren over dem alle, der leder tankerne hen på sol, strand og sommervarme

Se opskrift

4. Coconut Martini

Et andet bud på en lækker og sommerlig cocktail med kokos er en Kokos-Martini

Se opskrift

5. Creamy Coconut Margarita

Den er nem at lave, og så smager den helt fantastisk! Den perfekte afslutning på en sommeraften i godt selskab.

Se opskrift