6 temafester og drinks der passer til

James Bond 007 com

Skal du holde en temafest, hvor du gerne vil imponere gæsterne med lækre drinks og cocktails, men mangler du inspiration til, hvilke du skal kaste dig ud i? Så læs med her.

Hos shake-it.dk har vi nemlig samlet vores bud på 15 lækre drinks og cocktails, der passer perfekt til forskellige typer af temafester.

Sex and the City-fest

Fra HBO

Hvis du vil holde et brag af en ladies night med lækre “Cosmos”, som den velkendte cocktail også kaldes, så skal du helt klart lave en Cosmopolitan. Den er frisk, har en underspillet sødme og så er den perfekt til en temafest med veninderne med sin skønne, lyserøde farve.

Cosmopolitan

Elegant og klassisk drink med vodka, lime og tranebærjuice

Se opskrift

Det er svært at nævne Sex and the City uden at tænke på den ikoniske ø, Long Island, hvor de fire kvinder fra serien ynder at tage på ferie – nærmere bestemt i det fashionable The Hamptons. Derfor er det en oplagt drink at lave, hvis du skal holde en gennemført Sex and the City-fest for vennerne.

Long Island Iced Tea

Ikonisk stærk drink, der smager fremragende

Se opskrift

James Bond-fest

Fra 007.com

Skal du holde en classy James Bond-temafest med cocktailkjoler og smoking, så skal du selvfølgelig servere den klassiske Dry Martini.

Det er en tør drink med en mild bitterhed, mikset med gin og vermouth.

Det kan godt være, at Bond foretrækker sin dry martini "shaken, not stirred", men denne version er rørt med nænsom hånd, og ikke rystet. Husk, at drinken skal nydes i et elegant Martini-cocktailglas, der leder tankerne hen på agent 007.

Dry Martini

Ikonisk drink eller cocktail, hvis man spørg James Bond

Se opskrift

Hvis du skal holde en ægte James Bond-temafest, så kan du med fordel overveje at imponere dine gæster med den klassiske Old Fashioned. Perfekt til Bourbon-elskere og andre, der holder af at nyde en kraftig drink, der har en dejlig rund smag. Det er en rigtig klassiker, der består af rørsukker, angostura bitters og bourbon.

Old Fashioned

Klassikeren af klassikere, med bl.a. bourbon, angostura og rørsukker.

Se opskrift

90’er tema

Fra Reuters

Hvis du skal holde en fest med 90’er tema, er det oplagt at servere en 90’er klassiker, nemlig Isbjørn drinken med den karakteristiske blå farve.
Den har en dejlig frisk smag af Sprite og blå curaçao (citrus og mandarin). En rigtig kultdrink, der er vendt stærkt tilbage.

Isbjørnen er nem at lave, og du vælger selv, om du vil mixe den i glasset eller shake den. Og så kan du endda mikse den i en kande, hvis I er mange gæster, der skal nyde drinken.

Isbjørn drink

90'er klassikeren med vodka, blå curaçao og sprite.

Se opskrift

Champagnebrus er en ikonisk favoritdrink fra 90’erne, der passer perfekt til din 90’er temafest.
Den er dejligt læskende og opkvikkende i sommervarmen, og er mikset med sodavand, lime cordial og cuba caramel. Perfekt til dig, der elsker ispinden!

I kan også prøve at komme en champagnebrus is ned i drinken som pynt, hvis det skal være ekstra kølende og friskt.

Champagnebrus

Opkaldt efter- og med smag som den populære sodavandsis.

Se opskrift

Brandbil drinken er en klassisk 90’er-favorit, der går hånd i hånd med en rigtig 90’er-inspireret fest.

Drinken er mikset med Jägermeister Bitter og rød sodavand, der giver den en intens og frisk smagsprofil, der vækker minder til 90’er-festerne. Hvis du vil give den lidt ekstra, kan du også prøve at lave en “brandbil med udrykning” ved at tilsætte vodka til drinken.

Perfekt til at pifte stemningen op, når den står på fest og dans natten lang.

Brandbil

90'er klassikeren med Jägermeister og rød sodavand

Se opskrift

Hawaii-fest

Intet siger ferieparadis mere end en god Pina Colada med smag af ananas og kokos. Drinken er nem at mikse, og så smager den fantastisk, når den er iskold!
En sommerklassiker, man aldrig går galt i byen med.

Pina Colada

Eksotisk drink med bl.a. rom, ananasjuice og kokosnød.

Se opskrift

Sex on the Beach er en ferieklassiker der har en sød og frugtig smag fra ferskenlikør, appelsinjuice og tranebærjuice. Drinken er perfekt til en sommeraften, og kan laves i mange forskellige varianter.

Sex on the Beach

Frugtig drink med bl.a. appelsinjuice, tranebærjuice og ferskenlikør.

Se opskrift

Hvis du vil lave en lækker, eksotisk cocktail til Hawaii-temafesten, så kan du med fordel overveje at prøve en Mai Tai. Den er frisk med en frugtig smag, og så har den en kombination af sødme fra appelsinlikøren, syrlighed fra limejuicen og varme fra alkoholen.

Den perfekte cocktail til en temafest med fokus på sommer, sol og strand.

Mai Tai

Eksotisk drink med bl.a. rom, cointreau, sugar cane og limesaft.

Se opskrift

Mexicansk fest

Hvis du skal holde et brag af en fest med Mexico som tema, så skal du (udover at pynte op med kaktusser og sombreros) overveje at servere smukke og velsmagende Margaritas.

Det er en frisk, let og forfriskende cocktail, og så er den oven i købet nem at mikse, fordi den blot kræver tre ingredienser. Perfekt til en gennemført mexicansk temafest!

Margarita

Lækker syrlig drink med tequila, cointreau og friskpresset limesaft

Se opskrift

En Blue Hawaiianer en tropisk og frugtig cocktail, der smager fantastisk af frisk appelsin, ananas og hvid rom. Drinken har noter af kokos, der giver den en eksotisk fornemmelse, der passer perfekt til en Hawaii-temafest i solskin.

Blue Hawaiian

En eksotisk drink med blandt andet Rom, Blue Caracao og ananasjuice

Se opskrift

Den klassiske Tequila Sunrise er næsten uundværlig, når I vil holde en rigtig gennemført temafest med Hawaii-tema. Den har en smuk farvesammensætning med den røde grenadine, der danner en flot kombination af farver i glasset.

Drinken smager fantastisk af sol og sommer og med sine friske og frugtige noter, leder den med det samme tankerne hen på en tropisk sandstrand.

Tequila Sunrise

Klassiker med tequila, appelsinjuice og grenadine.

Se opskrift

Piratfest

Til en ægte piratfest skal der selvfølgelig være masser af mørk rom. Hvis du vil have en lækker, læskende og krydret drink, så skal du overveje at mikse en Dark and Stormy til din næste temafest.

Den mikses med mørk rom, friskpresset limesaft, Angustora Aromatic Bitter og Ginger Beer, og er nem og hurtig at mixe til dine gæster. Den perfekte ledsager til en piratfest med sørøverkostumer, sværd og pistoler.

Dark and Stormy

Dark 'N' Stormy er en lækker og læskende drink med Ginger Beer, limesaft og mørk rom.

Se opskrift

En Cuba Libre passer perfekt til en fest med pirattema. Drinken er sød og frisk smag fra cola og lime og har samtidig en dyb smag fra rommen. Det er en skøn kombination af sødme, syrlighed og kulsyreholdig friskhed.

Cuba Libre

En lækker og simpel drink bestående af cola, rom og limesaft.

Se opskrift