Nytår

11 lækre og nemme velkomstdrinks til nytår

Champagne cocktail

Findes der en bedre måde at starte nytårsaften ud på end at servere nogle lækre og forfriskende velkomstdrinks for dine gæster? Velkomstdrinks er en fantastisk måde at byde sine gæster velkommen på, og så skaber det et godt samlingspunkt for aftenen.

Uanset om du vælger at servere velkomstdrinks i champagneglas, cocktailglas eller noget helt tredje, så skal det helst være nemt og hurtigt at servere, så du hurtigt kan vende tilbage til selskabet.

Hos shake-it.dk har vi samlet 11 opskrifter på nemme og lækre velkomstdrinks til nytår, som er hurtige at mikse uden at du skal gå på kompromis med smagen.

Så læs med her og bliv inspireret. Skål og godt nytår!

1. Champagne Cocktail

De fleste forbinder nytårsaften med champagne, hvilket gør denne cocktail til en oplagt velkomstdrink til nytår.

En Champagne Cocktail er en sand klassiker, som serveres i et højt champagneglas. Det er en festlig og elegant cocktail med et twist. Derudover er den utroligt nem at mikse, så du kan hurtigt mikse den sammen og vende tilbage til dine gæster.

Se opskrift

2. Bellini

Bellini er en anden champagne-baseret cocktail, og den er derfor også oplagt som en velkomstdrink til nytår.

Denne italienske klassiker er en aromatisk, forfriskende og uimodståeligt lækker aperitif. Bellini er samtidig læskende og så indeholder den kun to ingredienser. Denne cocktail serveres også i et højt champagneglas.

Se opskrift

3. Royal Affair

Som navnet indikerer, er en Royal Affair en yderst elegant cocktail. Den smager så fantastisk, som den er smuk.

En Royal Affair har en meget frisk og læskende smag, hvilket gør den til en fantastisk velkomstdrink. Server den i et højt champagneglas eventuelt med mynte eller agurk som pynt for et mere festligt finish.

Se opskrift

4. The Old Cuban

The Old Cuban er en lækker champagne-baseret cocktail, som egner sig godt som en anderledes velkomstdrink til nytår.

Det er en lækker og forfriskende cocktail med både limesaft og mynte. The Old Cuban serveres i et coupe- eller martiniglas, hvor du eventuelt kan pynte med mynteblade.

Se opskrift

5. Kir Royal

En Kir Royal er en elegant velkomstdrink, som kan mikses i mange variationer. Kir Royal mikses typisk med solbærlikør, hvilket giver denne cocktail en flot dyb farve. Du kan dog sagtens skifte solbærlikøren ud med eksempelvis hindbær- eller brombærlikør alt efter egen præference.

Server cocktailen i et champagneglas med noget mynte på toppen og eventuelt nogle frosne bær, for at give den et endnu smukkere finish.

Se opskrift

6. White Lady

En White Lady er en meget elegant og sofistikeret cocktail. Hvis du serverer en White Lady som velkomstdrink til nytår, vil dine gæster med garanti blive imponeret.

Cocktailen har en skøn citrussmag, hvilket gør den dejlig forfriskende. White Lady serveres i et bredt champagne- eller martiniglas, så der kan være plads til skummen fra æggehviderne..

Se opskrift

Populær som velkomstdrink

7. French 75

En French 75 er en sofistikeret champagne-baseret cocktail, som også egner sig perfekt som både velkomstdrink til nytår eller til en festlig brunch.

Denne cocktail er dejligt forfriskende med noter af citrus. Server den i et højt champagneglas - gerne med en skive citron i.

Se opskrift

8. Campari Tonic

Hvis du kan lide en klassisk Gin & Tonic, så vil denne drink garanteret være noget for dig. En Campari Tonic minder meget om en Gin & Tonic men med et twist.

Den er lidt mere bitter i smagen, og så har den også den smukkeste røde farve.

Se opskrift

9. Cool, Cooler, Cucumber

En anden lækker drink, som er er et twist på den klassiske og velkendte Gin & Tonic, er Cool, Cooler, Cucumber.

Denne cocktail er utroligt let og forfriskende i smagen, og så er den enormt let og hurtig at lave. Cool, Cooler, Cucumber serveres i et højt glas og pyntes med agurkeskiver.

Se opskrift

10. Cointreau Fizz

Cointreau Fizz egner sig fantastisk som en velkomstdrink til nytår, da det er en læskende og frisk cocktail med lækre citrusnoter.

Den kan også laves på mange måder; der er den klassiske med limesaft, men du kan også sagtens pifte den op med jordbær, hindbær, passionsfrugt eller agurk alt efter egen personlig præference.

Cocktailen serveres i et lavt glas og pyntes med en skive appelsin og lime.

Se opskrift

9. Aperol Spritz

Aperol Spritz forbindes ofte med sommervarme, men denne drink fungerer fantastisk som en aperitif året rundt. Den er dejligt frisk og let i smagen. Det er også en utrolig nem velkomstdrink at lave.

Cocktailen serveres i de originale aperol spritz glas med en skive appelsin som garnish.

Se opskrift

Mangler du inspiration til andre nytårsdrinks?

Mangler du inspiration og idéer til andre nemme og lækre cocktails, som du kan servere for dine gæster nytårsaften? Hos shake-it.dk har vi lavet en liste over nogle af de bedste nytårsdrinks og cocktails. Så læs med og lad dig inspirere!

6 sikre drinks til nytår

Vi har samlet en række drinksopskrifter, så du kan arrangere den helt rigtige nytårsaften. Se dem her.

Læs mere

Julecocktails med Cointreau

Flotte, velsmagende og lækre cocktails med Cointreau.

Læs mere

Top 25 drinksopskrifter

En samling af 25 drinks- og cocktailopskrifter du behøver.

Læs mere