Ron Matusalem Clasico 10 år Rom

Ron Matusalem Clasico Solera Rum 10 år er lagret efter solera-laringsmetoden. Den er blandet af udvalgte, lagrede rom, der har en gennemsnitsalder på 10 år. Rommen er velegnet til cocktails, men kan også nydes rent med eller uden is.

Indhold:

70 cl

Alkohol:

40%

Pris:

209,95 kr.

1

Dufter af vanilje, kokos sirup og karamel

Smagen er dejlig frugtig og aromatisk, med noter af abrikos, blommer og vanilje. En klassisk rom, som er perfekt til drinks.

Matusalem Rum blomstrede på Cuba i 1950’erne

I 1912 vendte den ene bror tilbage til Spanien og overlod driften til den anden bror og brødrenes forretningspartner. De to kom snart i familie med hinanden, da deres børn blev forelskede og giftede sig. Efter en af sønnerne kommer ind virksomheden i 1940’erne, blomstrer den og vinder indpas på den internationale spiritusscene. I Cubas gyldne 1950’erne var den foretrukne rom på øen Matusalem Rom, der på det tidspunkt har en markedsandel på over 50%.

Men i 1950’erne bliver familien ramt af to tragedier, da både ejeren og hans eneste søn med kort mellemrum dør alt for tidligt. Nu står virksomheden tilbage uden en reel ledelse og da Castro overtager magten på Cuba, bliver resten af familien tvunget i eksil.

Efter års juridisk kamp lykkes det for oldebarnet af grundlæggeren at få rettighederne tilbage i familiens eje. I dag bliver Matusalem Rum derfor fremstillet og tappet i Santiago i Den Dominikanske Republik, hvor jorden, solen og sukkerrørenes kvalitet sammen med familiens hemmelige opskrift, har gjort dem i stand til at genskabe den rom, der definerede de gyldne tider på Cuba. Og selv de gyldne tider på Cuba er ovre, så forbliver Matusalem Rum den samme

Få mere information om brandet her

Dark and Stormy

Dark 'N' Stormy er en lækker og læskende drink med Ginger Beer, limesaft og mørk rom.

Se opskrift

The Old Cuban

En frisk og elegant cocktail, perfekt til en hyggelig aften.

Se opskrift

6 drinks med rom næsten alle kan lide

Prøv romdrink klassikere som Mojito, Cuba Libre, Mai Tai, Strawberry Daiquiri og Piña Colada.

Læs mere

Cocktails til World Cocktail Day

I anledning af World Cocktail Day d. 13. maj har vi samlet seks lækre cocktailopskrifter. Få dem her.

Læs mere

Top 10 klassiske drinks & cocktails

Se de mest klassiske og ikoniske drinks og cocktails igennem tiden.

Læs mere