15 tips til den perfekte sommerfest med vennerne

Happy friends are having beer barbecue party sunny day 16x9 min

1. Byd velkommen

Lad dine gæster vide hvad der skal ske. Tag ordet og sæt rammerne for aftenen og byd gæsterne velkommen med en lækker velkomstdrink. På den måde er dine gæster med på om der er lagt op til øl bowling eller dansefest med natmad.

Det store spørgsmål er dog, hvilken velkomstdrink skal du servere for dine gæster?

Vi har samlet tre bud, som er ekstrem nemme at lave, oser af sommer og vil være et sikkert hit hos dine gæster.

Aperol Spritz

Italiensk aperitif og storfavorit i hele Danmark.

Se opskrift

Balon 43

En frisk drink, som både rammer det syrlige og det søde

Se opskrift

Villa Massa & Tonic

Et forfriskende alternativ til gin & tonic, med italiensk citronlikør

Se opskrift

Brug for et alkoholfrit alternativ?

Hvis du hellere vil byde dine gæster velkommen med et alkoholfrit alternativ, så kan du også overveje at lave en af disse 6 lækre mocktails som velkomstdrink.

2. Vælg den rette dato for din fest

Det er svært at ramme en dato, hvor alle dine gæster kan deltage i en fest på samme tid. Hvis du er ude i god tid og sørger for at vælge en dato, hvor vejret forventes at være godt, er der større chance for at dine gæster deltager.

3. Vælg den rette lokation til din sommerfest

Valget af lokation til din sommerfest er afgørende for at skabe en hyggelig atmosfære og sikre, at dine gæster går en fantastisk aften og nat. Der er flere forskellige lokationer, der er ideelle til din kommende sommerfest. Start med at finde ud af, om du vil leje et festlokale, eller om I hellere vil holde en fest derhjemme.

Uanset hvilken lokalitet du vælger, er det vigtigt at overveje faciliteternes størrelse, så der er plads til alle dine gæster.

4. Udnyt terrassen eller haven

En sommerfest er en oplagt mulighed for at udnytte haven og skabe en fantastisk sommerstemning i det gode solskinsvejr. Udnyt udendørsområdet derhjemme, når du skal holde din fest – hvis du for eksempel har en lækker terrasse, er det en oplagt mulighed for at tage den i brug. Husk at du nemt kan skabe en afslappet atmosfære med puder og tæpper, dine gæster kan varme sig på.

5. Lav hyggelige siddepladser i skyggen

Skab en hyggelig stemning til havefesten ved at lave små hyggepladser i skyggen, hvor dine gæster kan trække sig tilbage og nyde en forfriskende drink. Sørg også for at opstille parasoller eller markiser rundt omkring i haven for at skabe nogle skyggeområder, hvor dine venner kan slappe af og finde læ for solen.

6. Lav en huskeliste

Lav en huskeliste med alle de ting, du skal huske at have styr på til sommerfesten. Det kan for eksempel være, at du skal have booket enten mad, underholdning eller service, inden festen skal afholdes. Derfor kan det være en god ide at lave en tjekliste til dig selv, så du er sikker på, at du ikke glemmer noget til sommerfesten.

7. Indslag og lege

Der er mange forskellige indslag og sjove lege, du kan vælge at lave til sommerfesten med vennerne. Et underholdende indslag eller en sjov og udfordrende leg er altid en god måde at fyre op under festen og få dine gæster til at grine.

Vi har samlet vores bud på 6 sjove festlege og indslag, som I kan lave under festen.

Seddel under tallerken

En virkelig sjov leg, der sætter gang i festen. Legen går ud på, at hver gæst får en seddel under deres tallerken med små sjove udfordringer. Inden festen går i gang, skal hver gæst læse, hvad der står på sedlen – uden at fortælle det til de andre gæster. Herefter skal hver gæst så udføre deres udfordring, og sidst på aftenen skal sidemanden så forsøge at gætte, hvilken udfordring de har haft. Hvis en gæsts udfordring ikke bliver gættet, vil det medføre en sjov straf til vedkommende.

Beer pong

Beer pong er en sjov leg, der kun kræver et bord og en masse kopper med øl i. Spillet er ganske simpelt, og går ud på, at gæsterne deles op i to hold, der skiftes til at forsøge at ramme hver enkelt ølkrus med en bordtennisbold. Hver gang en gæst fra modstanderholdet rammer en kop, skal det andet hold drikke øllet i koppen.

Karaoke

Hvem kan ikke lide at synge med på gode sommerhits? Karaoke er en sjov måde at få fyret op under festen (og dansegulvet), og de fleste kan være med – uanset om man synger godt eller ej.

Limbo

Limbo er en ægte festklassiker. Det er en sjov leg, der med garanti kan få smil på dine gæsters læber. Og så er der næsten altid nogle, der ikke kan komme under uden at vælte.

Quiz

En god quiz er altid en underholdende måde at få aktiveret dine gæster på. Lav evt en quiz om et specifikt emne eller med et tema, dine gæster ved noget om.

Book underholdning

Hvis du har budget til det, kan du også overveje at booke en underholdning til sommerfesten. Det kan enten være et godt band, der kan spille op til dans, stand up eller noget andet underholdning, der falder i din og dine gæsters smag.

8. Bar med dispensere

Selvom du er vært/værtinde, gider du ikke stå i baren hele aftenen, man vil også gerne nyde festen sammen med sine gæster. Hvorfor ikke gøre det nemt for dig selv og miks de lækreste drinks i dispenser, så kan du læne dig tilbage imens dine gæster hjælper sig selv, ved at servere læskende og velsmagende Gin Mango og Rhubarb Collins i dispenser.

Gin Mango dispenser

En forfriskende blanding af mango sirup, lemon sodavand og gin.

Se opskrift

Rhubarb Collins dispenser

En lækker og frisk drink med rabarber og gin

Se opskrift

9. Lav en self-service bar

Skal du holde en lidt mindre sommerfest og gerne vil give dine gæster mulighed for selv at mikse forskellige læskende drinks, så overvej at lave en self-service drinksstation, hvor dine gæster kan mikse alverdens lækre drinks. Vi har samlet 6 bud på de helt rigtige sommerdrinks til din fest.

1. Ginger 43

Læskende drink med ginger ale og citrussmag.

Se opskrift

2. Watermelon Margarita

Et twist af den klassiske margarita, her med sødmen fra vandmelon

Se opskrift

3. Passion Fruit Martini

Udfyld Eksotisk og frisk drink med vodka, passionsfrugtsirup og limesaft

Se opskrift

4. Jägermeister Rabarber

En frisk og nytænkende måde at nyde Jägermeister. Overrasker positivt.

Se opskrift

5. Strawberry Daiquiri

Herlig og frugtig jordbær slush ice drink

Se opskrift

Isbjørn drink

90'er klassikeren med vodka, blå curaçao og sprite.

Se opskrift

10. Overvej en temafest med temadrinks

Hvis du er en af dem, der elsker udklædnings- og temafester, kan du også overveje at lave et tema til sommerfesten. Det kan være alt fra 90’er-tema, cowboy-tema eller et farvetema, der går igen på alt fra drinks til pynt.

Vi har samlet tre læskende temafest-drinks, du kan lave til sommerfesten.

James Bond-fest

Skal du holde en classy James Bond-temafest med cocktailkjoler og smoking, så skal du selvfølgelig servere en Dry Martini.

Dry Martini

Det er en tør drink med en mild bitterhed, mikset med gin og vermouth. Perfekt til en James Bond-fest. Se opskrift

90’er tema

Hvis du skal holde en fest med 90’er tema, er det oplagt at servere alle de kendte 90’er-drinks, som næsten alle kan lide. Champagnebrus er en ikonisk favoritdrink fra 90’erne, der passer perfekt til din 90’er temafest. Se opskrift

Hawaii-fest

Drøm jer væk til varmere himmelstrøg, kridhvide sandstrande, palmetræer og bastskørter med en sjov Hawaii-temafest. En iskold og læskende Pina Colada hører selvfølgelig til, når du skal holde Hawaii-fest med dine venner.Se opskrift

Hvis du mangler inspiration til, hvilke drinks, du kan lave til din sommerfest med et tema, har vi samlet vores bud på 18 lækre drinks, der passer til forskellige temafester.

11. Server drikkevarerne på en stilet måde

Som en del af pynten kan du overveje at lave små fine etiketter til dine drinkdispensere, der beskriver hvilken drink, der er i. Det er en rigtig fin og stilet måde at servere lækre og kolde drikkevarer til dine gæster.

12. Bordopdækning

Borddækningen er noget af det første, dine gæster ser, når de ankommer til festen. Derfor er det en vigtig del af en god fest, og til en sommerfest skal der selvfølgelig være masser af friske blomster i fine farver på bordet. Lav en flot og kreativ borddækning med foldede servietter, levende lys og smukke bordkort med gæsternes navne skrevet på små kort eller sten.

13. Pynt op med kulørte lamper

Skab en ekstra hyggelig stemning til din fest med lyskæder og kulørte lamper. Du kan enten hænge lyskæder eller farverige papirlamper op. Vælg frit det der passer til din sommerfest.

14. Server lækker mad til dine gæster

Dine gæster skal også have noget at spise, men det behøver ikke tage oceaner af tid eller være besværligt. Du kan nemt lave hjemmelavet pizza og hvis det skal være rigtig nemt, kan du bestille pizza udefra. Det kommer selvfølgelig an på dit budget.

Fingerfood

Fingerfood er også en populær måde at servere små lækre hapsere til dine gæster. Det kan både være som tapas eller små sliders. På den måde har du mulighed for at servere flere forskellige små retter til dine gæster.

En ristet med det hele

Når dig og dine gæster har danset natten lang og sunget med på alle jeres yndlings sommerhits, så er der kun én ting man har lyst til og det er natmad! Hvad er bedre end én hotdog?

15. Lav en playliste med de største sommerhits

Musikken er en stor del af festen, og derfor er det en fordel, hvis du laver en playliste på forhånd som varer hele natten, så du og dine gæster kan danse natten lang.