Espresso Martini cocktail

Espresso Martini

Antal drinks

1
3 cl

Kahlúa

3 cl

Espresso

3 stk

Kaffebønner

Isterninger

Espresso Martini er perfekt som after dinner-cocktail, serveret som alternativ dessert til det voksne selskab.

Den er dejlig kølig, og kaffen giver samtidig en opkvikkende effekt, som gør det til en dejlig cocktail efter en lang dag.

Opskrift - Fremgangsmåde

5 min

Til 1 drink

 1. Fyld isterninger i din shaker
 2. Hæld ingredienser i shakeren:
  • SKYY Vodka
  • Kahlúa
  • Espresso
 3. Ryst i 10 sekunder
 4. Si over et afkølet cocktailglas
 5. Pynt med tre kaffebønner

Espresso Martini - lækker, nem og fuld af smag.

Espresso Martini er en meget simpel cocktail og derfor er råvarerne meget vigtige. Vælg en god vodka og kaffe som er brygget på friskmalede kaffebønner. Dette er med til at give den mest smagfulde og lækre Espresso Martini.

Den blev opfundet af den britiske bartender Dick Bradsell på baren ’Fred’s Club’ i London, da en kvinde bad om en cocktail der kunne kvikke hende op. Resultatet blev den fremragende blanding af espresso, kaffelikør og vodka. Espresso Martini er perfekt som en after dinner cocktail eller som et alternativ til en dessert.

Espresso Martini er ikke en drink, men en cocktail fordi den blandt andet shakes sammen, inden den hældes over på et glas. Derudover kunne man umiddelbart godt tro at Espresso Martini er en varm cocktail fordi den indeholder kaffe. Men det er ikke en varm cocktail, fordi kaffen bliver shaket sammen med isterninger, hvilket gør at kaffen bliver afkølet. Espresso Martini er en kold cocktail.

For at få den bedste og mest velsmagende espresso martini, skal du vælge en god premium vodka. Dette kunne blandt andet være SKYY Vodka. Den er fremragende til Espresso Martini, men denne vodka kan og så bruges i mange andre cocktails, såsom Cosmopolitan.

Skal du have det flotteste og mest fyldige skum, så skal du hælde espressoen i din shaker når den er varm. Dette gør at du får et flot, tykt og fyldigt skum på toppen af cocktailen. Derudover skal du servere cocktailen med det samme, så skummet ikke begynder at falde sammen.