Laurent-Perrier, La Cuvée Brut Champagne

Laurent-Perrier lancerede i 2017 en ny champagne, som erstatter Laurent-Perrier Brut i porteføljen – Laurent-Perrier La Cuvée. La Cuvée er lavet på over 50 % Chardonnay-druer – næsten det dobbelte i forhold til gennemsnittet i Champagne – og det giver en unik personlighed til denne brut. La Cuvée er fremstillet kun af de bedste druer – den høje kvalitet opnås gennem Laurent-Perriers mangeårige samarbejde med deres leverandører samt øget opkøb af vingårde. Druerne kommer fra over 100 forskellige cru, udvalgt af Laurent-Perrier. Det store antal vingårde muliggør den nøje udvælgelsesproces og kvalitetssikring. Det er en omfattende lagringsproces under ideelle forhold i Laurent-Perriers egne vinkældre, der sikrer, at La Cuvée opnår den perfekte modenhed.

Indhold:

750 ml

Alkohol:

12%

Pris:

449 kr.

1

Indbegrebet af fransk champagneelegance

Champagnehuset Laurent-Perrier blev grundlagt i 1812 af André Michel Pierlot. Navnet kom da Mathilde Emilie Perrier, enke efter Eugène Laurent, satte de to familienavne sammen, da hun besluttede at udvide forretningen. Hendes datter, Eugénie Hortense Laurent, arvede forretningen i 1925 og solgte det til Marie-Louise Lanson de Nonancourt i 1939. Hendes søn, Bernard de Nonancourt, var i modstandsbevægelsen under krigen, og kom i lære i huset, da krigen sluttede i 1945. Han lærte alle dele af champagneproduktionen at kende, lige fra drue til kælder, inden han tre år senere blev udnævnt til direktør. Bernard de Nonancourt var drevet af en passion for champagne, respekt for traditionelle værdier, men vigtigst af alt af respekt for mennesker.

Han satte sit præg på champagnehuset med sin frie ånd og kreative dristighed. Han etablerede gode relationer til vinbønderne og kombinerede på klog vis innovation med tradition. Han skabte Laurent-Perriers stilsignatur med friskhed, lethed og elegance og udviklede et champagnesortiment, som i dag bliver eksporteret til mere end 160 lande. Alt dette er baggrunden for, at Laurent-Perrier i dag nyder stor respekt og er et af de førende champagnehuse i verden.

Den store champagnefejl

Det er de færreste danskere, der drikker champagne jævnligt. Det er en drik, vi bruger til at skåle, når vi skal markere noget særligt eller fejre en begivenhed. En af de gange, hvor rigtig mange faktisk drikker champagne, er til nytår. Og her får nogle en kedelig oplevelse. Det sker, hvis man, når klokken slår midnat, får serveret en brut til sin kransekage. Det er desværre en udbredt misforståelse at sætte en tør champagne til en sød kage. Server derimod en demi-sec champagne, fx Laurent-Perrier Harmony og få en helt anderledes og meget harmonisk smagsoplevelse. Brut’en på den anden side kan man bruge til velkomst eller fx mad. Den egner sig glimrende til forretter med fisk eller hæld den fx over en ærtesuppe med grillede tigerrejer lige inden servering. Champagnen kan også bruges til dessert.

Pep din drink op med champagne

Champagne nydes gerne ren, men faktisk kan boblerne anvendes i en række spændende og velsmagende drinks, som fx en Kir Royal. En almindelig kir består af Crème de Cassis (solbærlikør) og hvidvin, men i en Royal er hvidvinen er erstattet af champagne, som løfter drinken op på et helt andet niveau. Det er som om, alting bliver lidt mere festligt, når champagnepropperne springer.

Få mere information om brandet her.

Kir Royal

Flot og elegant velkomstdrink med bobler.

Se opskrift

11 lækre og nemme velkomstdrinks til nytår

Vi har samlet ni festlige velkomstdrinks, som du nemt kan servere og forkæle dine gæster med.

Læs mere