Laurent-Perrier Cuvée Brut Champagne

Friskhed, lethed og elegance er kendetegnende for Laurent-Perriers champagner. Laurent-Perrier er i dag anerkendt som et af de førende champagnemærker i verden, og huset, der er familiejet, eksporterer deres champagner til mere end 160 lande verden over. Laurent-Perrier champagne er unik takket være husets kreative tilgang til vinproduktion samt den høje standard for konsistens og kvalitet.

Størrelse:

75 cl

Alkohol:

12%

1

Indbegrebet af fransk champagneelegance

Champagnehuset Laurent-Perrier blev grundlagt i 1812 af André Michel Pierlot. Navnet kom da Mathilde Emilie Perrier, enke efter Eugène Laurent, satte de to familienavne sammen, da hun besluttede at udvide forretningen. Hendes datter, Eugénie Hortense Laurent, arvede forretningen i 1925 og solgte det til Marie-Louise Lanson de Nonancourt i 1939. Hendes søn, Bernard de Nonancourt, var i modstandsbevægelsen under krigen, og kom i lære i huset, da krigen sluttede i 1945. Han lærte alle dele af champagneproduktionen at kende, lige fra drue til kælder, inden han tre år senere blev udnævnt til direktør.Bernard de Nonancourt var drevet af en passion for champagne, respekt for traditionelle værdier, men vigtigst af alt af respekt for mennesker.

Han satte sit præg på champagnehuset med sin frie ånd og kreative dristighed. Han etablerede gode relationer til vinbønderne og kombinerede på klog vis innovation med tradition. Han skabte Laurent-Perriers stilsignatur med friskhed, lethed og elegance og udviklede et champagnesortiment, som i dag bliver eksporteret til mere end 160 lande. Alt dette er baggrunden for, at Laurent-Perrier i dag nyder stor respekt og er et af de førende champagnehuse i verden.

Cuvéerne

Hver cuvée har sin egen historie og personlighed og samlet præsenterer de en enestående kollektion af champagner kendetegnet ved friskhed, autenticitet og elegance.

La Cuvée – Frisk, autentisk og elegant

Laurent-Perrier lancerede i 2017 en ny champagne, som erstatter Laurent-Perrier Brut i porteføljen – Laurent-Perrier La Cuvée.

La Cuvée er lavet på over 50 % Chardonnay-druer – næsten det dobbelte i forhold til gennemsnittet i Champagne – og det giver en unik personlighed til denne brut.

La Cuvée er fremstillet kun af de bedste druer – den høje kvalitet opnås gennem Laurent-Perriers mangeårige samarbejde med deres leverandører samt øget opkøb af vingårde.

Druerne kommer fra over 100 forskellige cru, udvalgt af Laurent-Perrier. Det store antal vingårde muliggør den nøje udvælgelsesproces og kvalitetssikring.

Det er en omfattende lagringsproces under ideelle forhold i Laurent-Perriers egne vinkældre, der sikrer, at La Cuvée opnår den perfekte modenhed.

Harmony Demi-Sec – Frisk, sød og elegant

Laurent-Perrier Demi-Sec champagne har fået et nyt navn – Harmony – samt et nyt stilrent design af etiketten.

Harmony er lavet på 45 % Chardonnay-druer – blandt de højeste i kategorien – og det giver en champagne, som er rund, delikat og sofistikeret.

Det flotte resultat skyldes den udsøgte blanding af druerne (45 % Chardonnay, 40 % Pinot Noir og 15 % Meunier), 3 års lagring samt en konsistent fremstillingsproces, som giver en fyldig og elegant champagne.

Millésimé – Unik, kompleks og enestående

Kun de fineste årgange bliver udnævnt som årgangsvine, så der er ingen tvivl om, at Millésimé er en imponerende champagne.

Laurent-Perrier Brut Vintage 2007 er en meget fin og delikat vin, med blomstrede nuancer og god kompleksitet. Den udtrykker karakteren af denne årgang, mens den samtidig bevarer den unikke Laurent-Perrier stil.

Denne champagne kan prale af en subtil balance mellem livlighed og modning af druerne samt en fremragende aldringskapacitet.

Cuvée Rosé – Livlig, blid og lækker

Laurent-Perrier Cuvée Rosé blev ”født” i 1968 og slog igennem som global standard for rosé-champagne.

Laurent-Perrier Cuvée Rosé fremstilles ved brug af en unik, innovativ know-how, som gør, at den kombinerer en ægte vinøs struktur med en enestående friskhed.

Laurent-Perrier Cuvée Rosé er en blanding af druer fra 10 forskellige vinmarker, der hovedsageligt ligger i de sydlige og nordlige områder af Montagne de Reims.

Grand Siécle – Den perfekte balance mellem intensitet og elegance

Laurent-Perrier Grand Siécle er indbegrebet af champagne og fransk forfinelse.

Den blev først lanceret i 1959, som husets Prestige Cuvée og er et udtryk for nøjagtig standard og ekspertise.

De lækreste druer fra de mest prestigefyldte vinmarker og fra de bedste årgange resulterer i en velbalanceret champagne, der kombinerer forfinelse og intensitet.

Den store champagnefejl

Det er de færreste danskere, der drikker champagne jævnligt. Det er en drik, vi bruger til at skåle, når vi skal markere noget særligt eller fejre en begivenhed. En af de gange, hvor rigtig mange faktisk drikker champagne, er til nytår. Og her får nogle en kedelig oplevelse. Det sker, hvis man, når klokken slår midnat, får serveret en brut til sin kransekage. Det er desværre en udbredt misforståelse at sætte en tør champagne til en sød kage. Server derimod en demi-sec champagne, fx Laurent-Perrier Harmony og få en helt anderledes og meget harmonisk smagsoplevelse. Brut’en på den anden side kan man bruge til velkomst eller fx mad. Den egner sig glimrende til forretter med fisk eller hæld den fx over en ærtesuppe med grillede tigerrejer lige inden servering. Champagnen kan også bruges til dessert.

Pep din drink op med champagne

Champagne nydes gerne ren, men faktisk kan boblerne anvendes i en række spændende og velsmagende drinks, som fx en Kir Royal. En almindelig kir består af Crème de Cassis (solbærlikør) og hvidvin, men i en Royal er hvidvinen er erstattet af champagne, som løfter drinken op på et helt andet niveau. Det er som om, alting bliver lidt mere festligt, når champagnepropperne springer.

Få mere information om brandet her

Brunch & bobler

Brunch & bobler er et herligt koncept, samtidig med at du kan nyde én eller to drinks før middag med god samvittighed.

Læs mere

The Old Cuban

En frisk og elegant cocktail, perfekt til en hyggelig aften.

Se opskrift

11 lækre og nemme velkomstdrinks til nytår

Vi har samlet ni festlige velkomstdrinks, som du nemt kan servere og forkæle dine gæster med.

Læs mere

Populær som velkomstdrink

French 75

En boblende cocktail. Perfekt som velkomstdrink.

Se opskrift

Kir Royal

Flot og elegant velkomstdrink med bobler.

Se opskrift

Top 25 drinksopskrifter

En samling af 25 drinks- og cocktailopskrifter du behøver.

Læs mere