Grant's Triple Wood Blended Scotch Whisky

Gran’ts Family Reserve er en blend mellem 20 % malt whisky og 80 % grain whisky. Den er en umiskendelig Speyside-whisky med maltnoter og aromaen er ren, men alligevel kompleks med en sød, frugtig kant af pære og sommerfrugter. Smagen er fast og vaniljens sødme balancerer med maltens skarphed. Afslutningen er lang og vedvarende med et diskret strejf af røg. Grant’s Family Reserve kan nydes ren, helst ved stuetemperatur, eller over svalende isterninger. Den er også god ved siden af kaffen og den er fortrinlig i en Grant’s & Coke.

Med denne flaske har til ca. 17 serveringer med 4 cl i hver. Kan serveres rent, på is eller som en Grant’s & Coke.

Indhold:

70 cl

Alkohol:

40%

Pris:

119,95 kr.

1

Prisvindende whisky

William Grant & Sons er blevet udnævnt til Distiller of the Year ved International Spirits Challenge, som er den fineste internationale pris for alle verdens destillerier, intet mindre end 13 gange siden 1999, senest i 2017. Derudover får ingen standard blended whisky højere karakter i ”The Whisky Bible” anno 2008, hvor over 3000 whiskyer blev prøvesmagt. Hvis dette stadig efterlader tvivl om, hvorvidt Grant’s Family Reserve er det rigtige whiskyvalg for dig, så skænk et glas, læn dig tilbage i sofaen og lad de gyldne dråber tale deres eget overbevisende sprog. Det er ikke uden grund, at Grant’s Family Reserve er verdens 3. største skotske whisky og den mest populære skotske whisky i Danmark.

En sand pioner

Grant’s er Skotlands ældste og mest succesfulde whisky. Den er blevet fremstillet siden 1898, hvor William Grant skabte den og lige siden er den fremstillet efter samme opskrift. Men historien begynder 30 år tidligere, da William Grant besluttede, at han ville åbne et whiskydestilleri. Men da han blot var 20 år gammel og ikke havde særlig meget erfaring med at fremstille whisky, søgte han job på Mortlach-destilleriet, der på det tidspunkt var det eneste destilleri i Dufftown. Efter at have arbejdet for Mortlach i 20 år, havde William tilegnet sig den viden, der var nødvendig for, at han kunne forfølge sin drøm og åbne sit eget destilleri. I 1886 startede han sammen med sin kone og deres 9 børn opførelsen af Glenfiddich-destilleriet. Han købte brugte kedler for 120 pund og den første spiritus flød på selveste Juledag i 1887. Dengang var al whisky til eksport blended whisky og produktionen af Glenfiddich blev primært solgt til blending. I 1898 skabte William Grant dog sin egen blendede whisky og dermed var Grant’s Family Reserve en realitet. Opskriften er gået i arv fra generation til generation og i dag er det Master Blender Brian Kinsman, der sammen med en familie af fagmænd holder liv i William Grant’s pionerånd og passionen for at blende den fineste whisky. Som noget helt unikt i Skotland og whiskybranchen, så er Grant’s stadig et familieforetagende – i dag ejet af 5. generation efter grundlæggeren William Grant.

Umiskendelig Speyside-whisky

Gran’ts Family Reserve er en blend mellem 20 % malt whisky og 80 % grain whisky. Den er en umiskendelig Speyside-whisky med maltnoter og aromaen er ren, men alligevel kompleks med en sød, frugtig kant af pære og sommerfrugter. Smagen er fast og vaniljens sødme balancerer med maltens skarphed. Afslutningen er lang og vedvarende med et diskret strejf af røg.

Grant’s Family Reserve kan nydes ren, helst ved stuetemperatur, eller over svalende isterninger. Den er også god ved siden af kaffen og den er fortrinlig i en Grant’s & Coke.

Grant’s lagres på tre forskellige slags fade

Når en flaske Grant’s skal fremstilles er det en opgave betroet Master Blenderen. Han udvælger op til 25 forskellige single malt whiskyer, som han bruger til at skabe de forskellige varianter. Sammenlignet med Grant’s Family Reserves direkte konkurrenter, har Grant’s Family Reserve et højere maltindhold. Som den vigtigste del af alle Grant’s varianter er Girvan grain whisky, som er blevet fremstillet i mere end 50 år på Grant-familiens andet destilleri i Ayrshire. Ligesom andre grain whiskyer, bliver Girvan grain whisky også fremstillet på kolonnekedler, men det unikke ved de kolonnekedler, der anvendes til Girvan, er det, der sker under vakuummet. Vakuummet tillader, at hele processen kan ske ved lavere temperaturer, hvilket giver en ren, frugtig og meget blød spiritus, der er lettere i både aroma og karakter end de fleste andre malt whiskyer. Girvan har patent på denne metode og er derfor det eneste destilleri, der anvender netop denne metode.

70 % af whiskyens smag stammer fra træet, som fadene, den bliver lagret på, er lavet af. Grant’s Family Reserve bliver lagret på fade af tre forskellige typer træ for at give whiskyen en glat, fed og blød smag. Fade af ny eg giver krydret robusthed, fade af amerikansk eg tilfører sødme af brun farin og Bourbonfade tilfører den diskrete smag af vanilje. Tilsammen komplimenterer disse smage hinanden og resulterer i en balanceret whisky, der kan nydes ren, over svalende isterninger eller i en hvilken som helst cocktail eller drink med whisky.

Den ikoniske, trekantede flaske blev skabt af Hans Schleger i 1957. Den er ikke blot en måde for William Grant & Sons at vise den flotte farve og kvalitet, men giver også mulighed for at pakke og stable effektivt, når flaskerne skal sendes ud i hele verden.

Tallet tre har altid været vigtigt for William Grant & Sons – det være sig de tre typer træfade, som whiskyerne bliver lagret på til de tre vigtige bestanddele i whiskyen; skotsk vand, luft og byg.

Noget af det vigtigste er dog, at den trekantede flaske passer perfekt i hånden og dermed er risikoen for at spilde nogle af de dyrebare dråber reduceret, når du skal nyde en dram i et af dine yndlingsglas.

Global hjemmeside: https://www.grantswhisky.com/en/

Old Fashioned

Klassikeren af klassikere, med bl.a. bourbon, angostura og rørsukker.

Se opskrift