To brødre fik en god idé
Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende idé at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholvolumen på kun 11 %, hvilket gør Aperol velegnet som aperitif og til alkohol-lette drinks og cocktails. Aperol blev snart synonym med ordet ”Spritz”, der oprindeligt refererede til traditionen med at fortynde vin med vand for at lette smagen og mindske alkoholprocenten. Traditionen går tilbage til 1920’erne og kommer fra Aperols hjemegn, Veneto i Norditalien. Her nydes der efter sigende omkring 300.000 Aperol Spritz drinks dagligt – svarende til ca. 200 i minuttet døgnet rundt. Med den flotte orange farve, er Aperol Spritz også en af de drinks, der får flest hashtags på Instagram.
En uforlignelig aperitif
Smagen, som er unik og dejlig forfriskende, er skabt ved hjælp af en perfekt balance mellem udvalgte ingredienser. Aperol minder en lille smule om Campari i både smag og aroma, men Aperol indeholder kun halvt så meget alkohol som Campari og er mere mild i smagen. Opskriften, der ikke er ændret siden 1919, resulterer i en uforlignelig aperitif med en flot og festlig orange farve.
Lækre drinks året rundt
Aperol Spritz kan drikkes året rundt og egner sig rigtig godt, når du vil servere lækre, indbydende og stemningsskabende drinks, der ikke er alt for stærke, for med en alkoholvolumen på 11 % er Aperol et skønt, alkohol-let alternativ til de lidt stærkere drikke. Opskriften på Aperol er hemmelig, men det er stadig den samme originale fra 1919. Det er dog velkendt, at den rige og nuancerede smag bl.a. kommer fra pomerans, sød appelsin, rabarber, urter og kinatræ. Produktionen af Aperol finder sted i den norditalienske by Padova.
Global hjemmeside: https://www.aperol.com/