Día De Los Muertos - Cocktails med tequila

Sierra Dia de los Muertos

Er en mexicansk tradition, som finder sted hvert år den 1. og 2. november. Her ærer familier deres afdøde elskede med fejring og bøn på kirkegårdene, hvor de renser og dekorerer gravene, bygger altre og giver ofre – blandt de mest almindelige ofre er de såkaldte sugar skulls, der er dekorerede kranier af sukker, legetøj til børn, og tequila til de voksne.

Det er en af de største og mest betydningsfulde helligdage i Mexico, som er så vigtig for den mexicanske ånd- og kulturarv, at den er beskyttet af Unesco. Den fejres på den mest livlige og livsbekræftende måde med fra alt til intime middage til store parader og byfester.

Helligdagen er også del af den mexicanske grundskole, hvilket betyder at børn meget tidligt lærer, at døden bare er en anden del af livet, som man altid skal respektere, men aldrig frygte; at man altid skal være opmærksom på, at døden ikke er endelig, for man vender tilbage til familien en gang om året på Dia de los Muertos.

Dia de los Muertos står med andre ord for mindet af de elskede og det tætte familiebånd, selv efter døden. Der er ingen tvivl om, at døden altid vil medbringe sorg og følelsen af tab, men igennem denne gamle og smukke tradition også, at alle vores elskede lever videre i vores hjerter og minder – bare i en anden verden.

Da Dia de los Muertos ikke ville være den samme uden tequila, vil vi hos Sierra Tequila, der er Danmarks største tequila, gerne bidrage til at sprede budskabet om denne smukke tradition.

Herunder finder du tre opskrifter på lækre tequilacocktails, som du kan servere for dine nærmeste.

1. Paloma

En frisk og lækker tequila cocktail med pink grapefrugt sodavand

Se opskrift

2. Jalisco Espresso Martini

Et mexicansk take på den klassiske Espresso Martini

Se opskrift

3. Blood Orange Margarita

Et spændende alternativt på en Margarita, med blodappelsin

Se opskrift

6 Drinks med tequila som smager godt

Tequila kan nydes på mange andre måder end kun som shot. Se lækre drinksopskrifter her.

Læs mere