Brunch & bobler | Opskrifter til brunch | shake-it.dk – shake-it.dk

Brunch & bobler

Brunch og bobler bord

Brunch & Bobler er et herligt koncept, som kombinerer en masse lækre, kolde såvel som lune retter, samtidig med at man kan nyde én eller to drinks før middag med god samvittighed.

Brunch kan foregå på café såvel som hjemme privat i hyggelige omgivelser. Om du vælger ude eller hjemme, så kan lidt bobler være med til at sætte prikken over i’et og gøre det til en ekstra lækker oplevelse.

Der er mange forskellige retter og drinks, som du kan servere til din brunch. Vi har derfor samlet en række forskellige opskrifter på både brunchretter samt drinks til inspiration.

French toast med kanel og smør

French Toast er en lidt anderledes og lækker måde at servere toast på end den ellers mere traditionelle måde, hvor man steger brødet på en pande i en marinade, som giver dem en sød og sprød, karamelliseret overflade.

Til 4 personer skal du bruge følgende ingredienser:

  • 8 skiver formfranskbrød
  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 stk. groft salt
  • 4 tsk. stødt kanel
  • 4 spsk. rørsukker
  • 50 gr. smør
  • 150 gr. frisk frugt, fx blåbær eller jordbær

Tilberedning

  1. Pisk æg, mælk, salt, kanel og sukker sammen i en skål.
  2. Vend og gennemvæd forsigtigt begge brødsider af franskbrødskiverne i blandingen.
  3. Steg dem på en pande på begge sider ved jævn varme i ca. 5 min.

For at give dem en ekstra karamelliseret overflade, kan du vælge at drysse skiverne med sukker efter de er blevet vendt i blandingen

Græsk yoghurt med mysli, ahornsirup og friske bær

Græsk yoghurt med mysli, ahornsirup og friske bær er en nem og lækker anretning til ethvert brunchbord.

Denne kan med fordel laves i små glas, hvor man bygger den op, men man kan også sagtens lave den i en skål.

Til 1 portion/glas skal du bruge følgende ingredienser:

  1. 2 spsk. mysli
  2. 3 spsk. græsk yoghurt (kan erstattes af skyr)
  3. 1 spsk. ahornsirup
  4. Friske bær og nødder på toppen (f.eks. blåbær og banan)

Servere du dette i en skål kan du blot gange op svarende til det antal personer som det er tiltænkt.

Tilberedning

  1. Kom mysli i bunden af et glas eller en skål og derefter græsk yoghurt (eller skyr) ovenpå.
  2. Top op med ahornsirup henover og drys til sidst friske bær og nødder på toppen.

Røræg med friskkværnet peber, sprød bacon, tomat og purløg

Ingen brunch uden røræg – også kendt som scrambled eggs. Denne klassiker på morgenbordet er en lækker og simpel måde at servere sine æg på. Til en portion til 4 personer skal du bruge følgende ingredienser:

  • 8 æg
  • 1,25 dl mælk
  • ½ tsk. groft salt
  • ½ tsk. friskkværnet peber
  • 200 gr. revet ost
  • 10 gr. smør til at stegning
  • 4 stk. tomater
  • 40 gr. purløg
  • 16 skiver bacon

Tilberedning

  1. Pisk mælk, æg, salt og peber sammen i en skål. Tilsæt den revne ost
  2. Smelt smørret på panden og steg baconen og tomaterne heri.
  3. Når baconen er færdig, tages den af panden og lægges på en tallerken med køkkenrulle. Tomater tages ligeledes af og skæres efterfølgende over i halve.
  4. Hæld æggeblanding på panden og varm op ved jævn varme i ca. 3 min. under konstant omrøring, indtil æggene har samlet sig, og væden er fordampet.
  5. Tag panden af varmen og drys med purløg og friskkværnet peber.
  6. Server bacon og tomater ved siden af.

Amerikanske minipandekager med blåbær, brombær og ahornsirup

Disse små, tykke pandekager er perfekte til både brunch og dessert og et sikkert hit blandt både store såvel som små.

Til ca. 20 stk. skal du bruge følgende ingredienser:

  • 275 gr. hvedemel
  • 3 dl sødmælk
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1/4 tsk. groft salt
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • 200 gr. smør til stegning
  • 200 gr. blåbær
  • Ahornsirup

Især bagepulveret i dejen er med til at gøre Amerikanske pandekager lidt tykkere end almindelige pandekager..

Tilberedning

  1. Pisk mel og mælk sammen.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk det sammen.
  3. Hæld portioner af ca. ½ dl dej på panden og steg i ca. 2 min på hver side.
  4. Server med blåbær, brombær og ahornsirup på toppen.

Mimosa

Appelsinjuice er for mange et must til brunch, så ønsker du at servere en velegnet drink som dine gæster med relativ stor sandsynlighed kan lide, er Mimosa’en et godt bud

Se opskrift

Kir Royal

Denne klassiske og elegante drink er frisk i smagen grundet champagnen samtidig med, at den får en rund afslutning fra solbærlikøren

Se opskrift

Irish Coffee

Kaffe hører sig til for mange om morgenen, derfor kan du med fordel også servere en opkvikkende Irish Coffee til at sætte gange i dagen

Se opskrift

Populær som velkomstdrink

French 75

Boblende skønhed med et frisk hint af citrus

Se opskrift