Batanga cocktail opskrift 1000x1000

Batanga

Antal drinks

1
1,5 cl

Friskpresset limesaft

10,5 cl

Cola

Salt

Isterninger

En Cuba Libre, men med tequila i stedet for rom og en meget vigtig knivspids salt.

Batanga'en opstod i hænderne på legendariske Don Javier Delgado på baren La Capilla i 1961 og blev hurtigt populær i Mexico. Don Javier var kendt for at røre cocktailen med kniven han brugte til at skære lime, et ritual han fortsatte med indtil han var langt over 80. En forfriskende og læskende cocktail for dig der har en forkærlighed for tequila eller måske for første gang har lyst til at udforske tequila som andet end et shot.

Opskrift - Fremgangsmåde

5 min

Til 1 drink

  1. Find et højt glas (også kaldet et highball glas)
  2. Lav en saltkant på glasset. Brug en limebåd til at fugtiggøre kanten på glasset og dyp det derefter i salt
  3. Kom en knivspids salt og den friskpressede limesaft i glasset
  4. Rør rundt indtil saltet er opløst
  5. Fyld isterninger i glasset og tilsæt
  6. Rundt forsigtigt rundt og servér