World Cocktail Day
I anledning af World Cocktail Day d. 13. maj serverer vi her 7 lækre cocktails, præsenteret på en simpel og lækker måde, så du nemt kan prøve kræfter med dem derhjemme.
Cocktailene er:
- White Lemon Cloud
- Boulevadier
- Margarita
- Bramble
- White Lady
- Negroni
- Sidecar
White Lemon Cloud
Ingredienser
2 cl Licor 43
4 cl Villa Massa Limoncello
2 cl Rose’s Sugar Cane
3 cl friskpresset citronsaft
3 cl fløde
Isterninger
Fremgangsmåde
Hæld alle ingredienser i en shaker med is og shake godt.
Si væsken over et afkølet cocktailglas og pynt med citronskal.
Boulevardier
Ingredienser
3 cl Wild Turkey Bourbon
3 cl Campari
3 cl Rød Vermouth
Isterninger
Fremgangsmåde
Hæld alle ingredienserne i et omrøreringglas med is, og rør rundt til væsken er helt nedkølet.
Si over i et glas (evt. som vist på billedet) og klem et stykke appelsinskræl, så olierne sprøjter ud over og ned i drinken.
Tip. Denne cocktail minder meget om Negroni’en i sin opbygning. Derfor vælger nogen at, serverer den i et lavt drinkglas (lowball) med store isterninger. Hvis du vælger dette, så kan du blot blande drinken i selve glasset.
Margarita
Ingredienser
4 cl Sierra Tequila Milenario Blanco (Eller Silver)
2 cl Cointreau
1 cl Rose’s Sugar Cane
1,5 cl friskpresset limesaft
Isterninger
Fremgangsmåde
Hæld alle ingredienserne i en shaker med is og ryst i ca. 10 sekunder.
Si over et afkølet cocktailglas, pynt med en skive lime og servér.
Bramble
Ingredienser
5 cl Hendrick’s Gin
1 cl Rose’s Sugar Cane
1 cl Créme de Mure
3 cl friskpresset citronsaft
Brombær
Isterninger
Fremgangsmåde
Hæld Hendrick’s Gin, friskpresset citronsaft og Rose’s Sugar Cane i en shaker med isterninger og ryst godt i ca. 10 sekunder.
Si over i et glas med is.
Hæld til sidst Creme de Mure over bagsiden af en ske, så det lægger sig som et lag i drinken.
Pynt eventuelt med friske mørke brombær.
White Lady
Ingredienser
4 cl Finsbury Dry Gin
3 cl Cointreau
1 cl Rose’s Sugar Cane
2 cl friskpresset citronsaft
1 cl æggehvide
1 skive citronskal
Isterninger
Fremgangsmåde
Hæld alle ingredienserne i en shaker UDEN is og ryst i ca. 20 sekunder. Æggehviden har brug for luft., hvilket den ikke får med is i.
Tilsæt herefter is og ryst i ca. 15 sekunder, så væsken bliver helt nedkølet.
Si drinken over i et afkølet cocktailglas.
Pynt med en skive citron og servér.
Negroni
Ingredienser
2 cl Campari
2 cl Finsbury Gin
2 cl rød / Rosso Vermouth
1 appelsinskræl
Isterning
Fremgangsmåde
Hæld alle ingredienserne i et lavt drinkglas (lowball glas) med is, og rør godt rundt så de blandes og nedkøles.
Klem et stykke appelsinskræl, så olierne sprøjter ud over og ned i drinken.
Tip. Brug gerne store isterninger, som er længere tid om at smelte.
Sidecar
Ingredienser
3 cl Rémy Martin Cognac VSOP
3 cl Cointreau
1 cl Rose’s Sugar Cane
3 cl friskpresset citronsaft
Isterning
Fremgangsmåde
Hæld alle ingredienserne i en shaker med is og ryst godt i ca. 10 sekunder.
Si over i et afkølet cocktailglas og servér straks.
Tip. Ønsker man en drink, der ikke er så sød, kan man undlade sukkersirup.
God fornøjelse og velbekomme