Wild Turkey 101 Proff Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Whiskyen lageres i mindst 6 år, hvorefter den destilleres ved lav alkoholprocent for at sikre at alle aromaerne fra fadene bevares og kommer bedst muligt til udtryk. Wild Turkey formår at holde balancen mellem det krydrede og søde, når næsen rammes af karamel og en pæn mængde spiritusduft, mens vanilje, ristet eg og flødekaramel sørger for en blød og behagelig afrunding. Balancen består således også i smagen, hvor søde noter af vanilje blandes med ahorn og kanel.

Indhold:

70 cl

Alkohol:

50,5%

Pris:

289,95 kr.

1

Wild Turkey Bourbon

Wild Turkey Bourbon er anderledes, for den er modsætningen til en one-size-passer-alle. Wild Turkey Bourbon er kraftig og krydret. Den er ikke fremstillet for at please masserne og i mere end 100 år har man hos Wild Turkey været tro mod den måde at fremstille bourbon; den måde, som det er meningen, den skal laves.

Bourbon er en amerikansk whiskytype opkaldt efter Bourbon County i staten Kentucky i USA. Da whiskeyen havde så høj en kvalitet fra netop dette område, anvendte man betegnelsen Bourbon Whiskey, der siden er blevet sin egen en whiskeykatagori. For at opnå betegnelsen Bourbon Whiskey, skal bourbonen indeholde mindst 51 % majs. Desuden skal den lagres på nye fade af amerikansk hvideg, der er forkullede indvendigt. Der er ingen krav om aldring af bourbon, bortset fra at Straight Bourbon skal være lagret i mindst to år.

Wild Turkey Bourbon kan kun laves på én måde – den rigtige måde

Destilleriet blev grundlagt på bredden af Kentucky-floden af de to Ripybrødre, der dermed skabte rammerne for det sted, hvor idéen til Wild Turkey senere skulle opstå. Siden skiftede destilleriet hænder, men det ligger stadig på flodbredden og siden 1954 har Master Destiller Jimmy Russell spillet en afgørende rolle i Wild Turkeys målsætning om at fremstille bourbon efter den traditionelle metode. Den rigtige metode. Og med sønnen, Eddie Russells indtræden i virksomheden i 1981, har Jimmy Russell ikke bare sikret kvalitet i produkterne, men også kontinuitet i virksomheden. Jimmy Russell er nu den Master Destiller, der har været aktiv i længst tid. Mere end 60 års erfaring med bourbon har givet ham et omdømme, de færreste i branchen tør drømme om. I nogle kredse kalder de Jimmy Russell ”Master Destillernes Master Destiller”, og andre steder er han kendt som ”Bourbon’ens Buddha”. Efter 35 år i virksomheden opnåede hans søn, Eddie Russell, også endelig den ærefulde titel af Master Destiller. Jimmy og Eddie er det eneste eksempel på far og søn, der arbejder sammen som Master Destillere.

Karakterfuldt flagskib

Navnet fik Wild Turkey Bourbon i 1940, da en direktør fra destilleriet delte sin bourbon med kammeraterne på den årlige jagt, hvor de naturligvis var på jagt efter – Wild Turkeys (Vilde kalkuner). Jimmy og Eddie Russell blender en række forskellige bourbon-varianter, men flagskibet er Wild Turkey 101, som er en Kentucky Straight Bourbon med en karakterfuld og krydret smag med noter af karamel, vanilje, appelsin og honning. Nyd den ren, afkølet med en isterning eller brug den i en cocktail.

Kun de bedste råvarer er gode nok

En flaske Wild Turkey Bourbon bliver kun så god, som de ingredienser, man anvender. Derfor foregår der en nøje udvælgelse af majs, vand og gær, inden gæringsprocessen sættes i gang. Vandet til Wild Turkey Bourbon kommer fra Kentucky River. Her bliver det naturligt filtreret gennem kalksten, der fjerner jern og andre urenheder og frem for at bruge industriel gær, bruger Wild Turkey deres egen gær, som de fremavlede i 1940 og har patent på. Dette er dyrere, men bidrager til den karakterfulde smag. Bourbon indeholder mindst 51 % majs, men derudover bruger Wild Turkey Bourbon en relativ høj andel rug, hvilket giver en mere krydret smag.

Lagringen foregår i egetræstønder, der er forkullede indvendigt og typisk i fem til otte år. Grundet Kentuckys varme somre og kolde vintre, svarer det til en lagring, der er ca 3 gange så lang. Whiskeyen lageres med et lavere alkoholindhold end normalt, og det giver en kraftigere smag, da den efterfølgende kommer ufortyndet på flaske. Som den eneste bourbonproducent bruger Wild Turkey kun majs, der ikke er genmodificerede og har desuden fuld kontrol over kvaliteten af majsen, da man kun anvender majs fra én og samme landmand. Wild Turkey Bourbon er derfor GMO-fri, naturlig og autentisk.

Global hjemmeside: https://www.wildturkeybourbon.com/

Top 5 drinks med bourbon

Bourbon smager fantastisk rent, men er også velegnet til drinks og cocktails. Se opskrifterne her.

Læs mere