Kropsliggøre alt det en Islay whisky kan og bør være. Samtidig med at den tilføjer kompleksitet til denne single malt, giver lokalproducerede barley fra Islay en sand følelse af at være tilstede på øen. 8 lokale landbrug på Islay har løbet den risiko det er, at få noget til at gro i så udfordrende miljø som den skotske vestkyst. Med uforudsigeligt vejr, vind og græssende vilde gæs, er en succesfuld høst på Islay ikke noget man tager for givet. Til gengæld ender man med et produkt man ved præcis hvor kommer fra.
Whiskyen har en 50% ABV, heavy peated til 40 PPM og lagret i 7 år på 84% first fill bourbon fade, 8% second fill virgin oak fade og 8% second fill Bordeaux fade. Væsken er let gylden og møder næsen med maltede digistive kiks og tørv, efterfulgt af vanilje, noter af honning, flødekaramel og Crème Brûleé. Som whiskyen ånder kommer dens frugtige karakter frem og Port Charlottes maritime noter blander sig med krydret træ, muskatnød og kanel. Paletten åbnes indledningsvis af en skarp smag af citrus, efterfulgt af søde modne frugter og blid røg. En diskret maritim karakter vinder frem med en sandet mineralitet, komplementeret af ristet eg. Ved anden tår er der ingen tvivl - komplet balance mellem frugtige noter bestående af abrikos, fersken, melon og forkullet lyng og gløder af tørv. Bourbon fadede tilfører hints af kokos, cremet marcipan og tobak. En diskret, tør barbecuerøg afslutter oplevelsen.
Indhold:
70 cl
Alkohol:
50%
Pris:
849 kr.
Må vi byde på en tår mere?