Monkey Shoulder Whisky

Monkey Shoulder har en blød og fyldig smag, der egner sig lige godt til at nydes med is eller som en del af en drink eller en frisk, frugtig cocktail. Monkey Shoulders aroma har blomsternoter flettet sammen med appelsinskal og bløde, friske frugter som fersken og abrikos. Der er antydninger af honning og krydret eg pakket ind i en fyldig sødme af vanilje. Smagen er dejligt sød og med fyldig vanilje. Farin og cremet flødekaramel i balancerer med noter af eg og en antydning af krydderier som kanel og muskat.

Med denne flaske kan du blande til ca. 17 drinks med 4 cl i hver.

Indhold:

70 cl

Alkohol:

40%

Pris:

299,95 kr.

1

For både whiskybegyndere og eksperter

Monkey Shoulder er forfriskende tilgængelig, og med en legende attitude samt troskab mod det ukonventionelle, fremstiller William Grant & Sons en storslået scotch til de nye generationer. Ingen anden whisky er 100 % maltwhisky og fremstillet med det sigte for øje, at den skal kunne mikses. Den er fremstillet i små portioner af tre forskellige Speyside single maltwhiskyer, der tilsammen giver en førsteklasses kvalitet. Monkey Shoulder har derfor også en unik alsidighed, der gør den helt perfekt til at udforske nye opskrifter. Monkey Shoulder skaber begejstring hos både whiskybegyndere og eksperter, hvilket har indbragt den anerkendelse verden over.

Derfor hedder den Monkey Shoulder

Monkey Shoulder er den nye dreng i klassen fra William Grant & Sons. Navnet Monkey Shoulder er en reference til den lidelse, som maltmændene ofte døjede når de på lange skift arbejdede med at vende byggen med håndkraft. På grund af det fysisk hårde arbejde og stillingen, hvor de skovlede i timer adgangen, fik nogle af dem problemer med, at den ene arm hang lidt – lidt som på en abe. Selvom maltmændene hos Monkey Shoulder stadig hører til blandt et fåtal, der stadig vender byggen manuelt, så er arbejdsforholdene forbedret, så maltmændenes monkey shoulders hører fortiden til. I dag lever navnet Monkey Shoulder videre som en hyldest til alle maltmænd gennem tidens løb og derfor finder du også tre små aber på flaskens skulder.

Blød og fyldig smag

Monkey Shoulder har en blød og fyldig smag, der egner sig lige godt til at nydes med is eller som en del af en drink eller en frisk, frugtig cocktail. Den har så absolut fortjent sin placering på verdens bedste bartenderes hylder.

Monkey Shoulders aroma har blomsternoter flettet sammen med appelsinskal og bløde, friske frugter som fersken og abrikos. Der er antydninger af honning og krydret eg pakket ind i en fyldig sødme af vanilje. Smagen er dejligt sød og med fyldig vanilje. Farin og cremet flødekaramel i balancerer med noter af eg og en antydning af krydderier som kanel og muskat. Afslutningen er exceptionel blød med en langvarig sødme.

Lagret på gamle bourbonfade

Monkey Shulder er en triple malt udelukkende fremstillet af single maltwhiskyer fra de tre fineste Speyside-destillerier i Skotland. Modsat traditionelle blends som også indeholder grain whisky, resulterer det i en fyldigere blend, som er exceptionelt blød. De tre Speyside maltwhiskyer i Monkey Shoulder er udelukkende lagret på fade, som tidligere har været brugt til bourbon for at opnå en blød og mild vaniljesmag – en smag, der gør Monkey Shoulder anvendelig til at mikse med mange forskellige ingredienser.

Efter lagringen bliver de tre malt whiskyer blendet og lagret i yderligere i tre til seks måneder.

Leg med Monkey Shoulder er til leg

Monkey Shoulder adskiller sig fra andre whiskyer, fordi den egner sig fortræffeligt til at eksperimentere og mikse med ingredienser, man ikke kunne drømme om at mikse med andre whiskymærker. Det er også grunden til, at bartendere elsker at arbejde med Monkey Shoulder. Med Monkey Shoulder behøver man ikke at bekymre sig om reglerne for, hvordan man drikker whisky, for der er ikke nogen. Monkey Shoulder er utraditionel og leder vejen for en ny måde at betragte skotsk whisky på.

Prøv fx at mikse Monkey Shoulder med Ginger Ale, som man gør i en Ginger Monkey.


Global hjemmeside: https://www.monkeyshoulder.com/