Den uforlignelige Licor 43 har vundet en stor og bred tilhængerskare verden over på grund af den bløde og behagelige smag, og i dag bliver Licor 43 distribueret i flere end 60 lande. Den internationale succes er da også cementeret i kraft af positionen som verdens 8. største premium-likør. Prøv fx Licor 43 ren med is eller kombineret med kaffen, hvor den bløde vaniljesmag passer perfekt med kaffens bitre noter.
Sand passion
Inspirationen til Licor 43 er hentet helt tilbage i en mere end 2000 år gammel opskrift. Legenden fortæller at Romerne forbød den lokale gyldne elixir i Cartagena – Liqvor Mirabilis, men at de lokale fortsatte med at producere den i smug. I 1946 startede Diego Zamora sammen med sin bror, søster og dennes mand, produktionen af Licor 43, efter en af en af disse gamle opskrifter, der var gået i arv. Zamora og familien var drevet af iværksætterånd med en ubegrænset entusiasme og allerede i 1950’erne var Licor 43 markedsleder i Spanien. Landets reklameindustri var stadig under opbygning, men man investerede i grafiske materialer og film, der blev nogle af sin tids mest mindeværdige reklamer. I 1960’erne oplevede Spanien et boom i turister, der valfartede til landet. De opdagede Licor 43 og med mund til mund-metoden havde folk i mange andre lande også snart hørt om de gyldne dråber. For Zamora-familien var det næste naturlige skridt at begynde en eksport, så likøren også kunne nydes uden for Spaniens grænser. I starten af 00’erne tog eksporten virkelig fart og Licor 43 var nu anerkendt internationalt som en spansk premium likør, der i dag er på markedet i flere end 60 lande. I 2015 fik flasken et nyt og mere moderne design. Missionen er at sprede den passionerede måde at leve på ved at få det bedste ud af hvert øjeblik. En ide, der opsummerer, hvad der er i hver enkelt flaske af Licor 43: Pura pasión.
Det er familien selv, der blander ingredienserne
Licor 43s dejlige smag og gyldne farve kommer fra intet mindre end 43 nøje udvalgte ingredienser, hvoraf de fleste er aromatiske urter og frugt. Den gamle opskrift har altid været en velbevaret hemmelighed og er det stadig i dag. Det er derfor et medlem af Zamora-familien, der står for at blande de forskellige ingredienser sammen, når produktionen starter. Når den rette balance er opnået, lagres alkoholen i nogle måneder, og når den er modnet, bliver den udsat for temperaturer under frysepunktet, filtreret og herefter tappet på flaske. Det hele foregår i den samme by, som romerne for mere end 2000 år siden forbød at producere den gyldne elixir.
Global hjemmeside: https://www.licor43.com/