Ailsa Bay Release 1.2 Single Malt Scotch Whisky

Denne whisky er peated til 022 PPM og 019 SPPM, hvilket giver den en unik balance mellem røg og sødme. Ailsa Bay er den første whisky der har fået analyseret en sødmeværdi, SPPM, gennem en metode udviklet af Ailsa Bay Master Blender Brian Kinsman. Ligeledes er Ailsa Bay den første whisky til at gennemgå en såkaldt "micro maturation" der går ud på, at whiskyen lagres i Hudson Baby Bourbon fade der kan indeholde 25-100 liter væske. Altså væsentligt mindre end traditionelle amerikanske egefade der kan indeholde op til 200 liter væske. Dette muliggøre en mere intens og hurtig modning. Her ligger væsken lagret i 6-9 måneder, hvorefter den hældes over på first-fill og refill amerikanske egefade, hvor den får lov at ligger i flere år.

Næsen mødes først af frisk røg med noter af fugtigt lyng, hvorefter man fornemmer kandiserede appelsiner og sødme og vanilje fra eg. Paletten er en spændende balance mellem røg og vanilje fra eg.

Indhold:

70 cl

Alkohol:

48,9%

Pris:

0 kr.

1