Top 10 drinks med Whisky og Bourbon

Whisky [fra det det skotske/galliske ord ” uisge beatha” som betyder ”livets vand”] er gyldne dråber med rødder i flere hundredårige traditioner. Lækker at nyde ren, neat eller on the rocks, men også perfekt i en række drinks og cocktails. Derfor får du her nogle bud på lækre drinks og cocktails med de famøse gyldne dråber.

 

5 poplærer Bourbon drinks og cocktails

Bourbon er en amerikansk whiskeytype opkaldt efter Bourbon County i Kentucky, som hen ad vejen blev til en selvstændig, defineret kategori. Bourbon skal fremstilles af minimum 51% majs, må ikke tilsættes farve og skal lagres på nye, amerikanske egetræsfade, som brændes indvendig. Der er ingen minimumskrav til lagringstiden på Bourbon. Bourbon må i dag fremstilles i hele USA, men produceres stadigvæk altovervejende i Kentucky.

 

1. WHISKEY SOUR

INGREDIENSER

  • 5 cl Wild Turkey Bourbon
  • 3 cl friskpresset citronsaft
  • 2 cl Rose’s Sugar Cane (sukkersirup)
  • 1 cl Æggehvide
  • Pynt evt. med en skive citron

FREMGANGSMÅDE

Hæld alle ingredienserne i en shaker med is og ryst godt i ca. 10 sekunder. Si efterfølgende over i et lavt glas med is og pynt evenutelt med en skive citron.

 

2. OLD FASHIONED

INGREDIENSER

  • 5 cl Wild Turkey Bourbon
  • ½ cl Angostura Bitters
  • 2 tsk rørsukker
  • 1 stk revet appelsinskal

 

FREMGANGSMÅDE

Hæld alle ingredienserne i et glas med is, og rør indtil alt sukkeret er helt opløst. Top eventuelt glasset op med is efter behov. Klem til sidst et stykke revet appelsinskal over drinken, så olierne spredes over den, og dump den efterfølgende ned i drinken.

 

3. MINT JULEP

INGREDIENSER

  • 6 cl Wild Turkey Bourbon
  • 3 stk Myntekviste
  • 2 tsk Rørsukker
  • 2 cl danskvand

FREMGANGSMÅDE

Nulre først mynten, så bladene brydes og smagen kommer frem, og læg den efterfølgende i et glas. Fyld herefter dette op med knust is, og tilsæt rørsukker og Wild Turkey Bourbon. Rør indtil der kommer kondens på ydersiden af koppen eller den er fortyndet som ønsket. Top til sidst op med mere knust is, og pynt med mynte og sugerør.

 

*Du kan med fordel også tilsætte lidt frisk limesaft for en mere frisk udgave.

 

4. MANHATTAN

INGREDIENSER

  • 6 cl Wild Turkey Bourbon
  • 3 cl Rød Vermouth
  • ½ cl Angostura Bitters
  • Pynt evt. med et cocktailbær

 

FREMGANGSMÅDE

Hæld alle ingredienser et stort glas med is og rør godt rundt i ca. 20 sekunder. Si efterfølgende over i et afkølet cocktailglas og pynt eventuelt med et cocktailbær.

 

5. THE EXENE

INGREDIENSER

  • 4,5 cl Hudson Baby Bourbon
  • 3 cl Aperol
  • 1,5 cl Friskpresset citronsaft
  • 1,5 cl Honningsirup (alternativt 1 tsk almindelig honning)
  • ¼ cl Angostura Bitters
  • Pynt evt. med en citronskal

 

FREMGANGSMÅDE

Hæld alle ingredienserne i en shaker med is og ryst godt i ca. 10 sekunder. Si efterfølgende over i et afkølet  martiniglas og pynt eventuelt med en citronskal.

5 klassiske whisky drinks og cocktails

Skotsk whisky er typisk dobbeltdestilleret på kobberkedler. Whiskyen lagres herefter på egetræ. For at være en skotsk whisky skal den være på mindst 40% alkohol, lagres i mindst 3 år på egetræsfad i Skotland samt tappes i Skotland.

 

1. GIRVAN SOUR

INGREDIENSER

  • 2 cl Grant’s Scotch Whisky
  • 2,5 cl Rose’s Sugar Cane (sukkersirup)
  • 5 cl Friskpresset Citronsaft
  • Pynt med et kirsebær liggende på skummet

 

FREMGANGSMÅDE

Hæld først whisky og sukkersirup i en shaker med is og ryst godt i ca. 10 sek. Tilsæt så friskpresset citronsaft og ryst godt igen. Si til sidst væsken over i et afkølet cocktailglas og pynt evt. med et kirsebær.

 

2. GINGER MONKEY (Whisky & Ginger Ale)

INGREDIENSER

  • 5 cl Monkey Shoulder Whisky
  • 15 cl Ginger Ale
  • Pynt med en skive appelsin i drinken

 

FREMGANGSMÅDE

Fyld et højt glas med is. Hæld 5 cl Monkey Shoulder Whisky op og tilsæt så 15 cl Ginger Ale. Pynt med en skive appelsin og server.

 

3. MONKEY JAM SOUR

INGREDIENSER

  • 5 cl Monkey Shoulder Whisky
  • ½ cl Rose’s Sugar Cane
  • 2 tsk Hindbærsyltetøj
  • 2 cl Friskpresset citronsaft
  • ½ cl Angostura Orange Bitters
  • 3 cl Danskvand
  • Pynt evt. med friske hindbær samt et mynteblad på toppen

 

FREMGANGSMÅDE

Hæld alle ingredienserne undtagen danskvand i en shaker med is og ryst godt i ca. 10 sekunder. Si efterfølgende væsken over i et glas med is, og top til sidst op med danskvand. Pynt evt. med friske hindbær, en skive appelsin, samt et mynteblad på toppen.

 

*Man kan også sagtens udskifte hindbærsyltetøj med en anden smag

 

4. RUSTY NAIL

INGREDIENSER

  • 2 cl Drambui Whisky Liquor
  • 4 cl Grant’s Scotch Whisky

FREMGANGSMÅDE

Ligetil, i et glas med is og rør rundt.

 

5. ROB ROY

INGREDIENSER

  • 6 cl Grant’s Scotch Whisky
  • 3 cl Rød Vermouth
  • ½ cl Angostura Bitters
  • Pynt evt. med et cocktailbær

 

FREMGANGSMÅDE

Hæld alle ingredienser et stort glas med is og rør godt rundt i ca. 20 sekunder. Si efterfølgende over i et afkølet cocktailglas og pynt eventuelt med et cocktailbær.

Gå til indkøbsliste