Lyden af orange sommer cocktails

podcast

 

Find en plet i solen og læn dig tilbage med en drink i hånden, og tag med os ind i en verden af lækre orange sommercocktails.  Værterne Annette Blou Pryce og Jakob Staalby, har taget en sjov og uformel snak med Kasper Riewe-Høgh, en af Danmarks allerbedste bartendere, og manden bag den udsøgte cocktailbar Duck and Cover på Vesterbro i København. Vi fylder glasset med gode cocktails og sjove historier, samt en masse inspiration til lækre drinksopskrifter, perfekte til en sommeraften på terrassen.

 

Spotify

konkurrence:

Vind et lækkert Mai Tai Cocktailkit

Lav sommerens lækreste cocktail med dette Mai Tai cocktailkit.
Præmien består af 1 fl. 70 cl. Cointreau, 1 fl. Mount Gay Black Barrel, 2 stk. Cointreau lowball glas samt en limepresser.

 

Sådan deltager du:

Lyt til podcasten her på siden og find svaret: ”Er det korrekt at alle appelsinerne i Cointreau er håndpillede?”
Send svaret via formularen herunder. Vinderen får direkte besked.

 

Konkurrencebetingelser:

Konkurrencen varer fra den 26. juni til og med den 9. juli, 2020.
Konkurrencen er åben for alle personer, der er fyldt 18 år og er bosiddende i Danmark.
Præmien har en samlet værdi af kr. 600,-
Yderligere konkurrencebetingelser via linket: HER

Svar her

Find opskrifterne fra podcasten her

Her får du Kasper Riewe-Høgh’s opskrifter på de tre lækre cocktails med hans personlige touch, så du klar til at læne dig tilbage og nyde sommeren.

 

MAI TAI

Drinken blev opfundet i 1944 af Victor Jules Bergeron, også kendt som Trader Vic. Navnet på denne fantastiske Tiki drink stammer fra det Tahitiske ord ”Mai tai-roa aé”, som betyder ”Out of this world the best!”

 

INGREDIENSER

2 cl Cointreau
4 cl Mount Gay Black Barrel
3 cl friskpresset limesaft (Nej – du kan ikke slippe afsted med en langtidsholdbar fra køleren)
1 dash Angostura Bitter
2 cl Orgeat mandelsirup (kan købes – men prøv evt. kræfter med nedenstående opskrift.)

 

TILBEREDNING

Kom alle ingredienserne i en shaker med is og ryst grundigt i 8-10 sekunder.
Si derefter drinken over frisk is i et passende tropisk glas 🙂
Pynt med frisk mynte og en skive appelsin. Kan serveres med sugerør.
Giv den evt. et lille ekstra pift med 1 cl Overproof rum udover toppen af drinken.

 

Orgeat Mandel Sirup 

 

INGREDIENSER

0,5 kg mandelsplitter
850 ml vand
750 gr sukker
4 tsk. orange flower water

 

TILBEREDNING

Udblød mandlersplitterne i vandet i ca. 1 til 1,5 time.
Blend herefter til en ensartet masse.
Si gennem et osteklæde eller lignende og pres væden fra.
Opvarm væden med 750 gr sukker, 4 tsk. `Orange flower water`.

Tip. Skyld evt. flasken med en anelse atamon for længere holdbarhed.
OBS. Vær sikker på at alt sukkeret er opløst før du slukker for varmen.
Lad siruppen køle ved stuetemperatur. Efter afkøling opbevares siruppen på køl.

Jasmin

INGREDIENSER

2 cl Cointreau
2 cl Campari
4 cl god gin
2 cl friskpresset citronsaft

 

TILBEREDNING

Kom alle ingredienserne i en shaker med is og ryst grundigt i 8-10 sekunder.
Si derefter drinken over i et afkølet cocktailglas / coupetteglas uden is.
Drinken serveres typisk uden pynt – eller med en appelsinskal.

SIDECAR

INGREDIENSER

3 cl Cointreau
3 cl Cognac
3 cl friskpresset citronsaft! FRISK, blev der sagt! 🙂

 

TILBEREDNING

Kom alle ingredienserne i en shaker med is og ryst grundigt i 8-10 sekunder.
Si derefter drinken op i et afkølet cocktailglas / coupetteglas uden is.
Drinken serveres uden pynt.

Flere Sommer Cocktails

Sommeren smager af danske jordbær, nyplukkede rabarber og friske krydderurter. Her får du inspiration til kølige drinks, perfekte til en sommer på terrassen.

margarita Hindbær Timian

INGREDIENSER

3 cl Cointreau
4.5 cl Tequila Blanco
2 cl friskpresset citronsaft
3 stk. hindbær
2 kviste frisk timian
Isterninger

 

TILBEREDNING

Hæld alle ingredienser i en shaker med is og ryst godt. Si drinken i et glas med is og pynt med en kvist timian.

 

Cointreau Fizz Jordbær

INGREDIENSER

6 cl Cointreau
1.5 cl friskpresset limesaft
6 cl danskvand
3 stk. mynteblade
3 stk. jordbær
Isterninger

 

TILBEREDNING

Kom alle ingredienser i en shaker på nær danskvand. Fyld shakeren med is og ryst godt.
Si drinken over i et glas med is, top med danskvand og pynt med et mynteblad og jordbær.

 

Cointreau Sangria (1.5L)

INGREDIENSER

12 cl Cointreau
30 cl rødvin
20 cl friskpresset appelsinjuice
10 cl friskpresset limejuice
8 cl honning eller sukkersirup
250 gr. jordbær, skåret i kvarte og halve
2 stk. økologiske appelsiner, skåret i skiver
Danskvand
Isterninger

 

TILBEREDNING

Hæld alle ingredienser i en kande og fyld op med masser af isterninger. Top til sidst op med danskvand og rør forsigtigt rundt.

 

Margarita Rabarber

INGREDIENSER

3 cl Cointreau
6 cl Tequila Blanco
2 cl friskpresset limesaft
2 cl rabarbersirup
3 stilke rabarbar
Isterninger

 

Rabarersirup opskrift

3 stilke rabarber i mindre stykker
3 dl vand
3 dl sukker
Lad ingredienserne koge i ca. 15 minutter. Si blandingen gennem i klæde eller tæt si og sæt til afkøling.

 

TILBEREDNING

Hæld alle ingredienser i en shaker med is, ryst godt i ca. 10 sekunder, og si over i et glas.
Serveringstip. Server drinken i et sylteglas med salt på kanten. Gnid kanten på glasset med limesaft og vend glasset i saltet og pynt med en limeskive

Cointreau

Cointreau, er verdens førende og mest prisbelønnede appelsinlikører, og lavet på søde og bitre appelsinskaller. Smagen er frisk og velafbalanceret, med noter af frugt og strøg af bittersød appelsinskal.

Cointreau er den mest velkendte cocktailmixer, og indgår i flere af verdens mest populære cocktails som Margarita, Cosmopolitan, White Lady, Cointreau Fizz og Side Car.

- en sand klassiker og den originale triple sec siden 1875.


Læs mere

Andre temaer

Tema

Inspiration til drinks, cocktails og shots til studenterfesten

Læs mere her
Tema

Komplet guide til planlægning af julefrokosten

Læs mere her
Tema

Slush-ice Opskrifter med alkohol

Læs mere her
Gå til huskeliste