Hjemmelavet julegløgg

Kom i julestemning med din egen julegløgg

Nu nærmer julen sig med hastige skridt og det er ikke altid julestemningen kommer af sig selv. Heldigvis har vi måske noget, som kan bringe julestemningen frem hos dig. Der er intet som smager og dufter af jul som et dejligt varmt glas gløgg, så få gang i gløgg-gryden og fyr op for julestemningen.

Hjemmelavet julegløgg – Ganske simpelt

Mange tror det er besværligt at kaste sig ud i hjemmelavet julegløgg, men det er faktisk ganske simpelt. Du skal blot finde ingredienserne frem, blande dem sammen, koge dem op og lade ekstrakten stå og samle smag fra de varme krydderier. Hvis tiden er knap, kan man godt springe ventetiden over, og ikke lade gløggekstrakten stå at trække. Det gør selvfølgelig at smagen ikke bliver så intens, som hvis den havde fået lov til at hvile sig, inden at rødvinen tilsættes.

Hvorfor skal du smage din julegløgg til?

Når man arbejder med mange forskellige krydderier og ikke mindst rødvin (måske også tilføje rom), som kan smage vidt forskelligt afhængigt af hvilken én der vælges, er det meget vigtigt at du løbende husker at smage din hjemmelavede julegløgg til. Tilsmag derfor julegløggen med krydderier, sukker og appelsinskiver, til du får den ønskede smag. Det er uhyre vigtigt ikke at lade den færdige julegløgg stå og koge op over 80 grader, da alkoholen vil fordampe og smagsoplevelsen forringes.

Gløgg

Ingredienser

2 stk kanelstænger

25 cl kogende vand

25 gr kryddernelliker

1 tsk ingefær (stødt)

1 tsk kardemomme (stødt)

1 spsk revet appelsinskal

140 cl rødvin

35 cl hansen golden rum

250 gr brun farin

100 gr rosiner

50 gr mandler

Fremgangsmåde

  1. Bræk kryddernellikerne og kanelstængerne i små stykker og bland med de andre krydderier
  2. Hæld krydderierne og vandet i en gryde på minimum 2 liter.
  3. Kog blandingen i ca. 1/2 time ved jævn varme, og tag den herefter af.
  4. Lad blandingen stå og trække i minimum 4 timer.
  5. Tilsæt efterfølgende rødvin og evt. rom og varm drikken godt igennem (maksimalt ca. 80 grader, for at beholde alkoholprocenten).
  6. Tilsæt til sidst rosiner, appelsinskiver, mandler og servér.

 

Julehyg med din hjemmelavede julegløgg
Kryb under et lækkert tæppe, tænd stearinlys, find en god julefilm og nyd din helt egen hjemmelavede julegløgg – Du vil med garanti komme i julestemning. Med denne opskrift har du til mere end ét glas julegløgg, så du nemt kan gemme portionen i køleskabet eller invitere familie og venner på den smagfulde julegløgg og lune æbleskiver.

Andre temaer

Tema

Brunch & Bobler

Læs mere her
Tema

Inspiration til drinks og shots til studenterfesten

Læs mere her
Tema

10 nemme drinks med vodka

Læs mere her
Gå til huskeliste