
INGREDIENSER
Kagen
400 g rå marcipan
75 g flormelis
1 æggehvide, letpisket
3 låg Aperol
Skræl fra en halv ubehandlet grape
Ca. 4-5 dråber orange frugtfarve
Glasuren
Aperol
2 dl flormelis
Orange frugtfarve
Fremgangsmåde
Kagen
- Riv marcipanen groft, og ælt den sammen med flormelis. Tilsæt æggehviden, og ælt det til en fast kransekagemasse.
- Tag nu 1/3 af massen til side. Dette skal du bruge til at lave Aperol-fyld.
- Aperol-fyld: Tilføj 3 låg Aperol, 4-5 dråber frugtfarve og grapeskræl.
- Af kransekagemassen deler du nu det antal kransekager, du ønsker (ca. 10 stk.)
- Flad hver af de 10 stykker kransekagemasse ud på et stykke bagepapir. Placér herefter en stribe af Aperol-fyld i midten. Luk kransekagemassen op omkring striben med Aperol-fyld, så kagen formes som en trekant.
Tip: dyp fingrene i koldt vand, det gør det nemmere at forme marcipanen. - Kagerne stilles nu i køleskabet i 20 min.
- Tænd ovnen på 200° alm. ovn.
- Når kagerne er kølet af, sættes de i ovnen i 10 min. Kagerne skal blive let gyldne på toppen.
- Når kagerne er færdige i ovnen, sættes de på en rist, hvorefter de sættes i køleskabet.
Glasuren
- Bland flormelis med Aperol, indtil du får en fast glasur. Tilføj en lillesmule frugtfarve og vurder selv, hvor stærk farven skal være.
- Når kagerne er kølet af, kan du bruge en sprøjtepose eller ske til at påføre striber af glasur på kransekagerne.
Kagerne skal opbevares køligt.