Aperol kransekage

Aperol kransekage

Når klokken slår 12, og champagen bliver hældt op, så er der intet bedre end at stå med en sød, sprød og blod hjemmebagt kransekage i hånden. Og hvem siger, at din kransekage ikke kan være med Aperol.

Ingredienser

  1. 400 g rå marcipan
  2. 75 g flormelis
  3. 1 æggehvide, letpisket
  4. 3 låg Aperol
  5. Skræl fra en halv ubehandlet grape
  6. Ca. 4-5 dråber orange frugtfarve

Fremgangsmåde

Kage

  1. Riv marcipanen groft, og ælt den sammen med flormelis. Tilsæt æggehviden, og ælt det til en fast kransekagemasse.
  2. Tag nu 1/3 af massen til side. Dette skal du bruge til at lave Aperol-fyld.
  3. Aperol-fyld: Tilføj 3 låg Aperol, 4-5 dråber frugtfarve og grapeskræl.
  4. Af kransekagemassen deler du nu det antal kransekager, du ønsker (ca. 10 stk.)
  5. Flad hver af de 10 stykker kransekagemasse ud på et stykke bagepapir. Placér herefter en stribe af Aperol-fyld i midten. Luk kransekagemassen op omkring striben med Aperol-fyld, så kagen formes som en trekant.
    Tip: dyp fingrene i koldt vand, det gør det nemmere at forme marcipanen.
  6. Kagerne stilles nu i køleskabet i 20 min.
  7. Tænd ovnen på 200° alm. ovn.
  8. Når kagerne er kølet af, sættes de i ovnen i 10 min. Kagerne skal blive let gyldne på toppen.
  9. Når kagerne er færdige i ovnen, sættes de på en rist, hvorefter de sættes i køleskabet.

Glasuren

  1. Bland flormelis med Aperol, indtil du får en fast glasur. Tilføj en lillesmule frugtfarve og vurder selv, hvor stærk farven skal være.
  2. Når kagerne er kølet af, kan du bruge en sprøjtepose eller ske til at påføre striber af glasur på kransekagerne.

Kagerne skal opbevares køligt.