Et af livet og filmhistoriens helt store spørgsmål!
Begge metoder resulterer naturligvis i, at ingredienserne blandes sammen, køles og fortyndes. Den afgørende forskel er, at man opnår de samme resultater hurtigere og mere voldsomt når man ryster, eller rettere, shaker, sin cocktail. Effekten går op seks gange hurtigere når man shaker sin cocktail frem for at røre den. Den bliver typisk også koldere. Men hvorfor så overhovedet røre en cocktail? Når man rører en cocktail bliver den nedkølet og fortyndet, men teksturen forbliver den samme. Når man shaker, vil isen i shakeren tilføre væsken små luftbobler, mens den bliver rystet frem og tilbage inde i shakeren. Det giver en mere luftig tekstur, og kan nemmere blande ingredienser der ikke har samme konsistens. Når du rører forbliver væsken klar og blød. En tommelfingerregel kunne være, at hvis cocktailen indeholder juice, æggehvider eller mejeriprodukter, skal den shakes, hvis den primært består af spiritus og er klar, skal den røres.
Cocktails der skal røres
Cocktails der skal rystes (shakes)
Udstyr til når der skal rystes eller røres