Jägermeister - Be The Meister

Mød Meisteren Mai Schaarup fra HOUSEFRAU

Housefrau format 16x9

Jägermeisters “Be the Meister of your own life” præsenterer tre personer, der er Meister i deres eget liv. De tre udvalgte skal være med til at inspirere fremtidens Meisters og give et indblik i unge talenters rejse til, hvor de er i dag. GAFFA har allerede præsenteret de første to Meisters, Freja Kirk og Sebastian Skov. Den tredje “Be the Meister of your own life” er Mai Schaarup, som har dannet DJ-gruppen HOUSEFRAU.

HOUSEFRAU er et København-baseret klubkoncept med stærke rødder på technoscenen. De tre dj’s og medlemmer SCHAARUP, Sus Wilkins og Fedty står bag pulten, når HOUSEFRAU er ude og spille på den elektroniske musikscene.

HOUSEFRAU fokuserer på at styrke og inspirere kønsdiversiteten på den elektroniske musikscene i København. Det gør de ved at booke kvindelige og nonbinære dj’s og artister. Missionen er at skabe en fest, hvor alle føler sig inkluderede og velkomne uanset køn, kulturelle baggrunde og overbevisninger.

HOUSEFRAU vil mødes som ligeværdige og bruger musikken til at etablere forbindelse og skabe en fælles følelse af at høre til. Vi har taget en snak med Mai Schaarup. Læs og se hendes historie her.

HVAD ER HOUSEFRAU?

HOUSEFRAU er en energibombe. Når vi tre er ude og spille, så er det en bombe, der eksploderer. Dengang jeg kun spillede alene, blev det ensomt i længden. Det er fedt, at have nogle at dele oplevelsen med, men også finde støtte hos. HOUSEFRAU har en kæmpe passion for musikken og en energi, som man ikke oplever andre steder.

Vi er meget forskellige, men vi deler mange værdier. Hele konceptet omkring HOUSEFRAU handler om, at rumme diversitet i forhold til kultur og seksualitet. Vores fester og energi skal udstråle, at der er plads til alle, og vi bruger musikken til at bringe os sammen.

HVORDAN OPSTOD DJ-TRIOEN?

Jeg fik ideen til HOUSEFRAU og selve navnet, fordi der manglede kvinder på den elektroniske scene, som var ekstremt mandsdomineret. Jeg var selv dj og arbejdede i branchen, så det blev jeg enormt træt af.

Jeg følte, at der skulle rykkes på nogle ting. Jeg spurgte Sus, om hun var klar på at være med da vi efter en dj-session, havde snakket om, at hun gik med tankerne om at lave nogle gode, rummelige fester.

Sus var game, og så startede vi det sammen. Fik taget nogle pressebilleder og oprettede en instagram profil. De sociale medier hjælper os med at få et talerør, og vi er begyndt at råbe højt om, at der mangler kvinder i branchen. Vi vil gerne bruge vores fester til at promovere nogle top-dygtige kvindelige dj’s.

Vi 3 samles om musikken, fordi vi er fuldstændig pjattede med house og techno. Den Puls og det drive som musikken har er smuk og bevægende og rykker i folk. Vi startede med, at arrangere fester med en masse fede kvindelige dj’s, men i dag er vi også selv blevet en dj-trio, som tager ud og spiller koncerter.

KAN KØBENHAVN VÆRE MED PÅ DEN ELEKTRONISKE MUSIKSCENE?

Vi har mange mainstream-klubber i København. Det er jo kedeligt at tage ud og høre det samme musik alle steder. Jeg synes, vi er på vej i en retning, hvor vi repræsenterer flere genrer og kulturer. Klubberne er ved at tage et ansvar og initiativer spirer, hvor der bliver bygget nogle ting op. Ude på Reffen (Refshaleøen i København) er der kommet en masse venues op, hvor man kan lytte til den elektroniske scene. Disco, house, techno.

HVORDAN KOM DJ-LIVET LIGE IND I BILLEDET?

Jeg flyttede til København i starten af tyverne og var helt ny i nattelivet. Men jeg festede en masse og kom hurtigt ind i miljøet. Jeg havde faktisk aldrig rigtig oplevet musikken, og har ikke nogen musikalsk baggrund hjemmefra overhovedet.

Jeg mødte en masse forskellige mennesker – også dj’s. Og ret hurtigt købte jeg min egen dj-pult, og stod derhjemme og øvede mig. Nu føler jeg mig hel, når jeg står på en scene. Det giver mig en utrolig glæde og lykke. Det er det, som samler mig. Det er en stor del af mig. Det ville være helt underligt ikke at have det.