Jägermeister - Be The Meister

Mød danseren Sebastian Skov - definitionen på en ægte ”Be the Meister of your own life”

Farve 21 min

Jägermeister har udvalgt tre personer, som er ægte Meisters i København. Her vil Jägermeister fortælle inspirerende historier om Meisters i København og vise den nuværende og den næste generation, at det virkelig er muligt at blive “Meister of your own life”. De tre udvalgte Meisters skal være med til at give et autentisk indblik i unge talenters rejse til, hvor de er i dag, inspirere fremtidens Meisters og vise, at rejsen er forskellig fra Meister til Meister. I den forbindelse har vi taget en snak med Sebastian Skov, som har danset for helt store stjerner som Dua Lipa, Rita Ora, P!nk, Kylie Minogue og FKA Twigs. Læs, og se hans historie her.

Hvordan opstod din interesse for dans?

“Dengang jeg var lille, havde jeg altid brug for at søge nye udfordringer. Hvis jeg ikke følte, at jeg udviklede mig på en danseskole, så skulle jeg bare væk fra det. Jeg har aldrig sat mig ned og følt mig tryg et sted. Jeg tror, at det er i min natur: Jeg er meget rodløs, og det er svært for mig at kalde et sted for et hjem. Jeg ser bare, hvor dansen tager mig hen.”

Hvordan endte du i London?

“I 2016 underviste jeg på en danseskole. Der mødte jeg en veninde, som også underviste. Hun fortalte, at hun skulle til en audition i London med FKA Twigs. Hun troede godt, at jeg kendte til auditionen, da det er en af mine yndlingsartister. Jeg tænkte bare ”what the… Det vidste jeg ikke noget om.” Det var en åben audition, så jeg købte en flybillet med det samme. Den audition var øjenåbneren for mig. Det var min første turné, og det gav mig troen på, at alt var muligt. Jeg var 19 år, og der skete mange ting oppe i hovedet på mig. Der var rigtig mange følelser. Det gav mig et helt nyt netværk i London, som jeg rejste tilbage til efterfølgende og reconnectede med. Jeg havde fået venner, og dem kunne jeg besøge og træne med. Til sidst endte jeg med at flytte derover.”

FOTO / Albert Valdemar Stenum

Du har jo opnået enormt meget i din tid som danser. Hvad er dit mål?

“Jeg tror stadig, at jeg drømmer om de samme ting, som jeg drømte om, da jeg var lille: At danse med store artister og at komme ud og se verden. Det har jeg altid gået efter. Jeg søger konstant den der følelse, hvor man overrasker sig selv og finder ud af, at man kan mere, end man troede. Jeg vil gerne stå i en dansesal og føle mig super udfordret og inspireret af de mennesker, der er omkring mig.”

Hvordan arbejder du bedst med dansen?

“Når jeg laver koreografier i dag, så er det musikken, som styrer mest. Når jeg hører noget musik, så kan jeg tappe ind i en følelse. Min krop fører mig i en retning, og jeg stoler på, at jeg automatisk tapper ind til det udtryk. Det kommer meget naturligt. Der er nogle ting, som ligger til højrebenet, så jeg vil kunne lave en koreografi hurtigt, men det inspirerer mig måske ikke lige så meget. Det bliver mere trin. Nu vil jeg helst søge hen et andet sted, hvor det er virkelig svært at gå til. Jeg kan godt lide, at musikken er uventet, så man ikke forventer, hvad der sker. Det er
mere spændende, når det er uventet. Det, synes jeg, er rigtig inspirerende at arbejde med for tiden. Jeg vil ikke have, at der er en specifik måde, som folk kan pin pointe, at jeg danser på. Jeg vil hellere være bred og overraske, så folk ikke ved, hvad de skal forvente, når jeg kommer ind ad døren.”

Hvad er det vigtigste for dig som danser?

“Fællesskabet i dans er det, som trækker mest op. Man kan være med på et stort fedt set up, men hvor man ikke connecter. Det betyder meget, at jeg har det godt med dem, jeg danser med. Alle er freelance, men det er samtidig en holdsport. Man bliver nødt til at kunne tilpasse sig det miljø, man er i, da man arbejder med alle mulige forskellige mennesker.”