Kom i julestemning med din egen julegløgg
Nu nærmer julen sig med hastige skridt og det er ikke altid julestemningen kommer af sig selv. Heldigvis har vi måske noget, som kan bringe julestemningen frem hos dig. Der er intet som smager og dufter af jul som et dejligt varmt glas gløgg, så få gang i gløgg-gryden og fyr op for julestemningen.
Hjemmelavet julegløgg – Ganske simpelt
Mange tror det er besværligt at kaste sig ud i hjemmelavet julegløgg, men det er faktisk ganske simpelt. Du skal blot finde ingredienserne frem, blande dem sammen, koge dem op og lade ekstrakten stå og samle smag fra de varme krydderier. Hvis tiden er knap, kan man godt springe ventetiden over, og ikke lade gløggekstrakten stå at trække. Det gør selvfølgelig at smagen ikke bliver så intens, som hvis den havde fået lov til at hvile sig, inden at rødvinen tilsættes.
Hvorfor skal du smage din julegløgg til?
Når man arbejder med mange forskellige krydderier og ikke mindst rødvin (måske også tilføje rom), som kan smage vidt forskelligt afhængigt af hvilken én der vælges, er det meget vigtigt at du løbende husker at smage din hjemmelavede julegløgg til. Tilsmag derfor julegløggen med krydderier, sukker og appelsinskiver, til du får den ønskede smag. Det er uhyre vigtigt ikke at lade den færdige julegløgg stå og koge op over 80 grader, da alkoholen vil fordampe og smagsoplevelsen forringes.