Rigeligt af isterninger er helt essentielt for at lave gode cocktails og drinks. Og hvis du kan, brug kun solide isterninger og undgå de udhulede rørformede varianter. Når du serverer en cocktail eller drink med is, skal du starte med at fylde glasset helt op med med is i stedet for blot at tilføje et par isterninger til sidst. Dette gør ikke kun drinken koldere, men isen holder længere, smelter langsommere og forhindrer dermed hurtig fortynding af drinken. Brug aldrig den samme is i en cocktailshaker to gange, også selvom det er for at lave den samme cocktail eller drink igen. Man bør kassere isen efter at have siet drinken og bruge frisk is til at fylde glasset, hvis det er nødvendigt. Hvis du hælder den rystede is direkte i glasset sammen med væsken, vil drinken blive for fortyndet og ikke så kold som en, der er siet over frisk is.
Det er vores råd, men det vigtigste er som altid, at du gør det du synes virker bedst.
Herunder kan du finde vores eksempler på hvilke cocktails og drinks der egner sig til knuste isterninger, almindelige isterninger, store isterninger og helt uden is.
Knuste isterninger
Denne type is smelter hurtigt og fortynder dermed pågældende cocktail eller drink hurtigere. Cocktails og drinks der passer godt til knust is kan være relativt stærke i udgangspunkt og nyder derfor godt af fortynding.
Almindelige isterninger
All-around isterningen der kan bruges til det meste. Jævn fortynding af din cocktail eller drink.
Store isterninger
Disse isterninger smelter og fortynder langsomt, og er dermed ideel når du gerne vil bevare temperaturen og smagen af din cocktail eller drink over længere tid.
Uden isterninger
Her bevarer din cocktail eller drink sin smag, men falder hurtigt i temperatur. Typisk stærkere cocktails eller drinks hvor den helt rigtige væskebalance er essentiel for smagen.
Vores udvalg af isspande
Udstyr
Det skal du bruge til at lave din drink