Guide: Alt hvad du skal bruge for at holde den perfekte studenterfest

Skål 16x9 min 1

Skal du afholde en studenterfest, hvor familie, venner og nære bekendte kommer forbi og ønsker tillykke?
Det med at blive student er en stor ting i sig selv, men at holde en studenterfest kan godt kræve en del planlægning og forberedelse. Det kan virke som en uoverskuelig og stor opgave, og særligt hvis man ikke før har afholdt en studenterfest. Derfor har vi samlet en guide, som gør det utroligt nemt for dig at arrangere et brag af en studenterfest.

Pynt festligt op

Om man vælger at leje et telt i haven eller afholde studenterfesten indenfor, er det selvfølgelig vigtigt at der bliver pyntet flot op. Noget der altid pynter lidt ekstra, er balloner, lanterner og en fin bordopdækning med dug, servietter og blomster. Du kan blandt andet vælge, at pynten skal matche farven på studenterhuen.

Den perfekte velkomstdrink

Byd gæsterne velkommen med en læskende og boblende Aperol Spritz, som altid fremstår frisk og fanger blikket med sin flotte orange farve.

Læskende og ekstremt nemme drinks

Dine gæster skal selvfølgelig også have andet end velkomstdrinks, øl og sodavand. Hvorfor ikke gøre det nemt for dig selv og lav de lækreste drinks i en dispenser, så kan du læne dig tilbage og lade dine gæster hjælpe sig selv, ved at servere lækre Gin Mango og Rhubarb Collins i dispenser

Gin Mango dispenser

En forfriskende blanding af mango sirup, lemon sodavand og gin.

Se opskrift

Rhubarb Collins dispenser

En lækker og frisk drink med rabarber og gin

Se opskrift

Hvad skal du servere for dine gæster

Det er en meget speciel og mindeværdig dag, så man skal ikke bruge oceaner af tid i køkkenet. Derfor er det oplagt at vælge nemme retter. Der er blandt andet rig mulighed for at grille, nu hvor studenterfesterne foregår om sommeren. Du kan også vælge at bestille maden udefra. Der er helt sikkert mange lækre restauranter, der laver menuer specielt til studenterfester eller gå den sikre vej og bestil pizza – Det er altid en vinder.

Sæt festen i gang med ét shot eller to

Disse shots er nemme at lave, og så bliver de et sikkert hit til festen.

Iskoldt Jägermeister shot

Det klassiske iskolde Jägermeister shot

Se opskrift

Jordbær shot

Nyd jordbær shots, der smager som en milkshake. De er lækre og forfriskende.

Se opskrift

Chokoæg shot

Er også kendt som kinderæg shots

Se opskrift

Koldskål shot

Koldskål Shots med Licor 43, ananasjuice og fløde

Se opskrift

Aktiviteterne til festen

Til en fest er det altid godt med nogle sjove og underholdende aktiviteter. Det behøver ikke være noget stort, da det blot handler om at have det sjovt. Det kan være ølbowling, dåsekast, beerpong, kævle, kongespil eller Magretheskålen. Hvis der er mange børn eller barnlige sjæle til festen, kan man have lidt forskelligt legetøj som hulahopringe, twister eller strandtennis.