Kompleks og elegant cocktail klassiker runder 100 år

Cocktailen “Sidecar” fylder 100 år - og du er inviteret

Sidecar Cocktail format 16x9

Sidecar er en kompleks og elegant cocktail klassiker, der nu runder 100 år. Cocktailen er lavet på cognac, Cointreau og friskpresset citron. Den klassiske cocktail kan spores helt tilbage til 1920’ernes London, og her et helt århundrede senere lever den stadig i bedste velgående. Det fortjener en hyldest!

Historien bag cocktailen

Krigens tidevand førte amerikanerne til Europa – og med dem også en særlig cocktailstil. Historien fortæller, at den ikoniske Sidecar blev opfundet og navngivet i 1920’ernes London efter en bestemt amerikansk hærkaptajn, hvis foretrukne transportform (når han drak ud) var en sidevogn.

Sidecar blev med årene en trendy cocktail i alle større europæiske byer. I London var den foretrukne bar The Buck’s Club og i Paris var det The Ritz Hotel, hvor den på daværende tidspunkt velkendte chefbartender, Frank Meier, arbejdede. Frank var en dygtig bartender og blev senere hen hyldet som opfinderen af den første luksus-cocktail med Cognac Fin Champagne, en Rémy Martin “Ritz Spécial”, årgang 1834. Sidecar blev siden en yndet cocktail i kredsen af amerikanske forfattere og kulturpinger, hvor især Hemingway, som jo aldrig gik af vejen for en god drink, blev fan.

Den originale opskrift, der blev skabt for 100 år siden, lever endnu i bedste velgående, men har med tiden udviklet sig til perfektion.

P.S. Som en hyldest til Frank Meier, så lad endelig cognacen være Rémy Martin.

Få den originale opskrift her

Sidecar opskrift

Ingredienser

Fremgangsmåde

Alle ingredienser shakes med is og serveres straight up i et afkølet coupe-cocktailglas, pyntet med revet citronskal. Hvis man ønsker at balancere syren en smule, kan man tilføje 1 cl sukkersirup.

Julecocktails med Cointreau

Flotte, velsmagende og lækre cocktails med Cointreau.

Læs mere