Historien bag cocktailen
Krigens tidevand førte amerikanerne til Europa – og med dem også en særlig cocktailstil. Historien fortæller, at den ikoniske Sidecar blev opfundet og navngivet i 1920’ernes London efter en bestemt amerikansk hærkaptajn, hvis foretrukne transportform (når han drak ud) var en sidevogn.
Sidecar blev med årene en trendy cocktail i alle større europæiske byer. I London var den foretrukne bar The Buck’s Club og i Paris var det The Ritz Hotel, hvor den på daværende tidspunkt velkendte chefbartender, Frank Meier, arbejdede. Frank var en dygtig bartender og blev senere hen hyldet som opfinderen af den første luksus-cocktail med Cognac Fin Champagne, en Rémy Martin “Ritz Spécial”, årgang 1834. Sidecar blev siden en yndet cocktail i kredsen af amerikanske forfattere og kulturpinger, hvor især Hemingway, som jo aldrig gik af vejen for en god drink, blev fan.
Den originale opskrift, der blev skabt for 100 år siden, lever endnu i bedste velgående, men har med tiden udviklet sig til perfektion.
P.S. Som en hyldest til Frank Meier, så lad endelig cognacen være Rémy Martin.