Julet Irish Coffee

Julet Irish Coffee

Antal drinks

1
1 spsk

Brun farin

1 tsk

Ahornsirup

1

Knivspids revet tonkabønne

10 cl

Stærk friskbrygget kaffe

2 spsk

Letpisket flødeskum

1 tsk

Kanel

1 stk

Brunkager

Kaffe, whiskey og kanel er perfekt til julehygge. Nyd den med venner og en æbleskive.

Prøv denne julede variant af den populære Irish Coffee med kanel og tonkabønne. Tonkabønner dufter og smager af vanilje og marcipan, men skal bruges i begrænset mængde for ikke blive bitter. Med denne opskrift vil julestemningen brede sig og vi tør næsten garantere englesang.

Opskrift - Fremgangsmåde

5 min

Til 1 drink

  1. Start med at mikse en sukkerblanding:
    • Bland brun farin, ahornsirup og den revede tonkabønne sammen.
    • Tilsæt evt. en smule Tullamore D.E.W. for at gøre den flydende.
  2. Opvarm et Buena Vista Irish Coffee glas ved at fylde det med kogende vand, som hældes ud igen
  3. Tilsæt en spiseskefuld sukkerblanding og top med kaffe. Rør rundt til sukkeret er opløst.
  4. Hæld 4 cl Tullamore D.E.W i glasset
  5. Hæld forsigtigt kold, letpisket flødeskum i glasser over bagsiden af en ske, så det flyder ovenpå.
  6. Pynt med kanel og knuste brunkager

    Tip: Rør ikke rundt i drinken. Den bedste smag og duftoplevelse fås ved at drikke den varme drink gennem det kolde flødeskum.

Tullamore D.E.W - Den originale til Irish Coffee

Du kender Tullamore D.E.W. fra Irish Coffee. Læs historien bag og få den originale opskrift.

Læs mere

Irish Coffee

En dansk favorit med whiskey, kaffe, brun farin og flødeskum.

Se opskrift