Amaretto sour cocktail opskrift 1000x1000

Amaretto Sour

Antal drinks

1
3 cl

Friskpresset citronsaft

2 dråbe(r)

Angostura Aromatic Bitter

2 cl

Æggehvide

1 stk

Amarena kirsebær

1 stk

Citronskræl

Isterninger

En yderst delikat cocktail med karakteristisk smag af mandler fra Villa Massa Amaretto, der sammen med bourbon whiskey, friskpresset citronsaft og æggehvide får en utrolig lækker og fyldig smag.

En cocktail der opstod i 70'erne, hvor ingen rigtig havde en mening om den. Dengang var den relativt simpel og bestod af Amaretto og "sour mix". Sidenhed gav Jeffrey Morgenthaler de nyt liv og rygrad ved at tilføje den bourbon, friske ingredienser og æggehvide. Nu betragtes den som en moderne klassiker der nydes af mange.

Opskrift - Fremgangsmåde

7 min

Til 1 drink

  1. Hæld ingredienser i shakeren (IKKE æggehviden endnu):
    • Villa Massa Amaretto
    • Wild Turkey Kentucky Straight Bourbon Whiskey
    • Shake-It Mixer Sugar Cane
    • Citronsaft
    • Isterninger
  2. Shake kraftigt i +10 sekunder
  3. Si væsken ud af shakeren og tøm den for is
  4. Hæld væsken tilbage i shakeren, tilføj æggehvide og tør-shake (UDEN isterninger)
  5. Si væsken over et low-ball glas med isterninger
  6. Dryp et par dråber Angostura Bitters over drinken
  7. Pynt med fin citronskræl og et amarena kirsebær på en pind