Mount Gay Rum flaske

Mount Gay Rum

I 1650 grundlagde plantageejere, hvad der siden blev Mount Gay sukkerrørsplantage. I Mount Gay Rum er der især fire naturligt forekommende smagsnoter, der er fremtrædende; søde mandler, mokka, vanilje og banan. Dermed adskiller Mount Gay Rum sig ikke bare fra andre rommærker, det er også derfor, at Mount Gay Rums stil er kendetegnet ved aromaer, krop og karakter. Det er således ikke uden grund, at Mount Gay Rum i dag er et af de mest prisvindende rommærker.

Mount Gay – Verdens ældste rom

I 1650 grundlagde plantageejere, hvad der siden blev Mount Gay sukkerrørsplantage. I Mount Gay Rum er der især fire naturligt forekommende smagsnoter, der er fremtrædende; søde mandler, mokka, vanilje og banan. Dermed adskiller Mount Gay Rum sig ikke bare fra andre rommærker, det er også derfor, at Mount Gay Rums stil er kendetegnet ved aromaer, krop og karakter. Det er således ikke uden grund, at Mount Gay Rum i dag er et af de mest prisvindende rommærker.

Drevet af tørst

Alle gode historier starter med tid og sted. For Mount Gay Rum er tid og sted 1703 på den Caribiske ø, Barbados. Rom, der oprindeligt blev kaldt, “Dræb Djævlen” af de lokale, der var de første til at destillere den, er virkelig et produkt af øen. Overfloden af sukkermelasse kombineret med de første bosætteres kulinariske kunstfærdighed sammen med en legendarisk tørst efter alkohol førte til den unikke opdagelse i spiritusproduktion.

Sir John Gay var en respekteret leder og forretningsmand der arbejdede utrætteligt med service på Barbados. En af hans venner, der hed John Sober (dansk for ædru) arvede et dengang ukendt destilleri og bad om John Gays hjælp til at bestyre det. John Gay kastede sig hurtigt ud i at fremstille rom, forfinede destilleringsprocessen og begyndte at fremstille en bemærkelsesværdig og fremragende spiritus, som vi i dag kender som Mount Gay Rum.

Perfekt balance med banan, vanilje og krydret varme

Navnet på Mount Gay Rum-varianten ”Eclipse” refererer til den karakter, krop og aroma som Master Blender, Allen Smith, benytter til at blende alle varianter af Mount Gay Rum. For mange kendere er Eclipse også den rom, som alle rom’er bør måles imod. Eclipse har en brillant gylden ravfarve og en luksuriøs og kompleks aroma, der byder på blomster og en frugtige noter af abrikos og banan med strejf af vanilje. Smagen har en diskret røg fra de forkullede, tidligere amerikanske whiskeyfade, som rommen lagres på. Kroppen er medium, varm og med en klar afslutning.

Fra Mount Gay Rum’s dyrebare skatkammer kommer Extra Old, en overdådig blanding af fin, lagret spiritus. Den kunstfærdigt fremstillede rom modnes langsomt i Kentucky-eg som frugten af en enestående, århundreder gammel destillationsproces. Resultatet er et af verdens mest prisvindende romprodukter, en spiritus for de mest krævende kendere. Mount Gay Extra Old er den ægte smag af paradis – fra verdens første og ældste romdestilleri.

Black Barrel er den nyeste rom fra Master Blender Allen Smith. Der er tale om et lille parti af en håndlavet blanding bestående af lagrede destillater, som er destilleret to gange i klarepande, og lagrede destillater fra en destillationssøjle. Ved en proces, der kaldes finishing, lagres den blandede rom derefter en ekstra gang på stærkt forkullede bourbonfade af egetræ. Den unikke proces frigiver krydrede aromaer, som på én gang er afbalancerede og markante.

Mount Gay Rum-varianterne har en utrolig høj grad af alsidighed. Prøv dem med is eller i en Old Fashioned. Eclipse egner sig godt til romcocktails.

Det reneste vand

Mount Gay Rum er frugten af mere end 300 års viden, erfaring og forfinelse af kunsten at fremstille rom. Hver variants komplekse smag er blevet fremelsket af naturlige ingredienser fra øen og input fra flere generationer af Master Blendere og destillere.

Barbados er dannet af koral kalksten, der fungerer som et naturligt filter for grundvandet. Efterfølgende bliver vandet filtreret yderligere tre gange, hvilket resulterer i noget af det reneste vand, der er tilgængeligt.

Også sukker fra Barbados er noget af det fineste i verden, hvilket giver exceptionelt god sukkermelasse. I det 18. århundrede blev sukkermelassen fra Barbados kaldt ”Det sorte guld” på grund af den ekstra fortjeneste, det gav, efter processen med at raffinere krystalliseret sukker fra sukkerørene.

Selve kunsten at fermentere rommen begynder, idet sukkermelassen og det koralfiltrerede vand blandes med gær særligt udvalgt til Mount Gay Rum’s varianter. Siden man slog dørene op til det første destilleringshus, har denne proces fundet sted inden for med åbne døre og vinduer. Efter fermenteringen skal der destilleres. I mere end 300 år er det foregået på traditionelle, dobbelte kobberkedler, der bidrager til udviklingen af den særligt dristige karakter, der kendetegner Mount Gay Rum. I 1703 var det en innovativ destilleringsteknik og det er den samme teknik, der bliver benyttet i dag. Efter destilleringen skal alkoholen lagres og i det caribiske klima, er det en proces, der kan være temmelig uforudsigelig. På et år kan rommen modnes ligeså meget som på tre år eller ligeså lidt som på seks måneder. For Mount Gay Rum ligger fokus derfor på modningen mere end på alderen. I dag bliver Mount Gay Rum lagret på forkullede, hvide egetræsfade, som tidligere har været benyttet til amerikansk whiskey. Til slut skal den vigtige blending finde sted og her er tale om et ægte håndværk. Det er denne alkymistiske sammenblanding af kontrollerede fremgangsmåder og dygtig intuition, der har guidet Master Blendere gennem årene. Blot en enkelt portion af Mount Gay Rum indeholder dusiner af forskellige både enkelt- og dobbeltdestillater.

En ø med ”skæggede” træer

Barbados er en ø med venlige og imødekommende mennesker, en spændende kultur og til fordel for romproduktionen, meget rig på naturlige ressourcer. Øen blev oprindeligt opdaget af portugiserne, der gav den navnet Barbados, som betyder ”skægget” og beskriver de frodige ”skæggede” træer, der voksede i overflod. Senere kom bosættere til øen og opdagede, hvor ideel den righoldige jord og regntiden var for at dyrke sukkerrør. Kommer du på de kanter, er det muligt at besøge produktionen og eventuelt få en guidet tur med smagning af verdens ældste rom.

Få mere information om brandet her

Mount Gay – Verdens ældste rom

I 1650 grundlagde plantageejere, hvad der siden blev Mount Gay sukkerrørsplantage. I Mount Gay Rum er der især fire naturligt forekommende smagsnoter, der er fremtrædende; søde mandler, mokka, vanilje og banan. Dermed adskiller Mount Gay Rum sig ikke bare fra andre rommærker, det er også derfor, at Mount Gay Rums stil er kendetegnet ved aromaer, krop og karakter. Det er således ikke uden grund, at Mount Gay Rum i dag er et af de mest prisvindende rommærker.

Drevet af tørst

Alle gode historier starter med tid og sted. For Mount Gay Rum er tid og sted 1703 på den Caribiske ø, Barbados. Rom, der oprindeligt blev kaldt, “Dræb Djævlen” af de lokale, der var de første til at destillere den, er virkelig et produkt af øen. Overfloden af sukkermelasse kombineret med de første bosætteres kulinariske kunstfærdighed sammen med en legendarisk tørst efter alkohol førte til den unikke opdagelse i spiritusproduktion.

Sir John Gay var en respekteret leder og forretningsmand der arbejdede utrætteligt med service på Barbados. En af hans venner, der hed John Sober (dansk for ædru) arvede et dengang ukendt destilleri og bad om John Gays hjælp til at bestyre det. John Gay kastede sig hurtigt ud i at fremstille rom, forfinede destilleringsprocessen og begyndte at fremstille en bemærkelsesværdig og fremragende spiritus, som vi i dag kender som Mount Gay Rum.

Perfekt balance med banan, vanilje og krydret varme

Navnet på Mount Gay Rum-varianten ”Eclipse” refererer til den karakter, krop og aroma som Master Blender, Allen Smith, benytter til at blende alle varianter af Mount Gay Rum. For mange kendere er Eclipse også den rom, som alle rom’er bør måles imod. Eclipse har en brillant gylden ravfarve og en luksuriøs og kompleks aroma, der byder på blomster og en frugtige noter af abrikos og banan med strejf af vanilje. Smagen har en diskret røg fra de forkullede, tidligere amerikanske whiskeyfade, som rommen lagres på. Kroppen er medium, varm og med en klar afslutning.

Fra Mount Gay Rum’s dyrebare skatkammer kommer Extra Old, en overdådig blanding af fin, lagret spiritus. Den kunstfærdigt fremstillede rom modnes langsomt i Kentucky-eg som frugten af en enestående, århundreder gammel destillationsproces. Resultatet er et af verdens mest prisvindende romprodukter, en spiritus for de mest krævende kendere. Mount Gay Extra Old er den ægte smag af paradis – fra verdens første og ældste romdestilleri.

Black Barrel er den nyeste rom fra Master Blender Allen Smith. Der er tale om et lille parti af en håndlavet blanding bestående af lagrede destillater, som er destilleret to gange i klarepande, og lagrede destillater fra en destillationssøjle. Ved en proces, der kaldes finishing, lagres den blandede rom derefter en ekstra gang på stærkt forkullede bourbonfade af egetræ. Den unikke proces frigiver krydrede aromaer, som på én gang er afbalancerede og markante.

Mount Gay Rum-varianterne har en utrolig høj grad af alsidighed. Prøv dem med is eller i en Old Fashioned. Eclipse egner sig godt til romcocktails.

Det reneste vand

Mount Gay Rum er frugten af mere end 300 års viden, erfaring og forfinelse af kunsten at fremstille rom. Hver variants komplekse smag er blevet fremelsket af naturlige ingredienser fra øen og input fra flere generationer af Master Blendere og destillere.

Barbados er dannet af koral kalksten, der fungerer som et naturligt filter for grundvandet. Efterfølgende bliver vandet filtreret yderligere tre gange, hvilket resulterer i noget af det reneste vand, der er tilgængeligt.

Også sukker fra Barbados er noget af det fineste i verden, hvilket giver exceptionelt god sukkermelasse. I det 18. århundrede blev sukkermelassen fra Barbados kaldt ”Det sorte guld” på grund af den ekstra fortjeneste, det gav, efter processen med at raffinere krystalliseret sukker fra sukkerørene.

Selve kunsten at fermentere rommen begynder, idet sukkermelassen og det koralfiltrerede vand blandes med gær særligt udvalgt til Mount Gay Rum’s varianter. Siden man slog dørene op til det første destilleringshus, har denne proces fundet sted inden for med åbne døre og vinduer. Efter fermenteringen skal der destilleres. I mere end 300 år er det foregået på traditionelle, dobbelte kobberkedler, der bidrager til udviklingen af den særligt dristige karakter, der kendetegner Mount Gay Rum. I 1703 var det en innovativ destilleringsteknik og det er den samme teknik, der bliver benyttet i dag. Efter destilleringen skal alkoholen lagres og i det caribiske klima, er det en proces, der kan være temmelig uforudsigelig. På et år kan rommen modnes ligeså meget som på tre år eller ligeså lidt som på seks måneder. For Mount Gay Rum ligger fokus derfor på modningen mere end på alderen. I dag bliver Mount Gay Rum lagret på forkullede, hvide egetræsfade, som tidligere har været benyttet til amerikansk whiskey. Til slut skal den vigtige blending finde sted og her er tale om et ægte håndværk. Det er denne alkymistiske sammenblanding af kontrollerede fremgangsmåder og dygtig intuition, der har guidet Master Blendere gennem årene. Blot en enkelt portion af Mount Gay Rum indeholder dusiner af forskellige både enkelt- og dobbeltdestillater.

En ø med ”skæggede” træer

Barbados er en ø med venlige og imødekommende mennesker, en spændende kultur og til fordel for romproduktionen, meget rig på naturlige ressourcer. Øen blev oprindeligt opdaget af portugiserne, der gav den navnet Barbados, som betyder ”skægget” og beskriver de frodige ”skæggede” træer, der voksede i overflod. Senere kom bosættere til øen og opdagede, hvor ideel den righoldige jord og regntiden var for at dyrke sukkerrør. Kommer du på de kanter, er det muligt at besøge produktionen og eventuelt få en guidet tur med smagning af verdens ældste rom.

Få mere information om brandet her

Drinks med Mount Gay Rum

Gå til huskeliste