Licor 43 flaske

Licor 43

Opdag smagen af Spanien. Licor 43 eller Cuarenta Y Tres (”43” på spansk) er en sød, mild og let krydret likør med en alkoholvolumen på 31 %. Den har en sødlig smag af vanilje og citrus, hvilket gør den utrolig alsidig og let at bruge i både varme og kolde drinks samt i desserter og kager.

Opdag smagen af Spanien

Licor 43 eller Cuarenta Y Tres (”43” på spansk) er en sød, mild og let krydret likør med en alkoholvolumen på 31 %. Den har en sødlig smag af vanilje og citrus, hvilket gør den utrolig alsidig og let at bruge i både varme og kolde drinks samt i desserter og kager. Den uforlignelige Licor 43 har vundet en stor og bred tilhængerskare verden over på grund af den bløde og behagelige smag, og i dag bliver Licor 43 distribueret i flere end 60 lande. Den internationale succes er da også cementeret i kraft af positionen som verdens 8. største premium-likør. Prøv fx Licor 43 ren med is eller kombineret med kaffen, hvor den bløde vaniljesmag passer perfekt med kaffens bitre noter.

Sand passion

Inspirationen til Licor 43 er hentet helt tilbage i en mere end 2000 år gammel opskrift. Legenden fortæller at Romerne forbød den lokale gyldne elixir i Cartagena – Liqvor Mirabilis, men at de lokale fortsatte med at producere den i smug. I 1946 startede Diego Zamora sammen med sin bror, søster og dennes mand, produktionen af Licor 43, efter en af en af disse gamle opskrifter, der var gået i arv. Zamora og familien var drevet af iværksætterånd med en ubegrænset entusiasme og allerede i 1950’erne var Licor 43 markedsleder i Spanien. Landets reklameindustri var stadig under opbygning, men man investerede i grafiske materialer og film, der blev nogle af sin tids mest mindeværdige reklamer. I 1960’erne oplevede Spanien et boom i turister, der valfartede til landet. De opdagede Licor 43 og med mund til mund-metoden havde folk i mange andre lande også snart hørt om de gyldne dråber. For Zamora-familien var det næste naturlige skridt at begynde en eksport, så likøren også kunne nydes uden for Spaniens grænser. I starten af 00’erne tog eksporten virkelig fart og Licor 43 var nu anerkendt internationalt som en spansk premium likør, der i dag er på markedet i flere end 60 lande. I 2015 fik flasken et nyt og mere moderne design. Missionen er at sprede den passionerede måde at leve på ved at få det bedste ud af hvert øjeblik. En ide, der opsummerer, hvad der er i hver enkelt flaske af Licor 43: Pura pasión.

Vanilje, citrus og krydderi

Smagen er hemmeligheden bag Licor 43s store succes. Licor 43 har et strålende, gyldent skær, der afspejler dens tilhørsforhold til Middelhavsområdet. Aromaen er skarp, varm og kompleks med tydelig vanilje. Herefter pikant sød frugt, krydderier og en oplevelse af lagret rom. Smagen er som aromaen med vanilje, kompleks blanding af krydderier, pikant frugt og strejf af citrus fulgt af en smag af lagret rom – en perfekt balance mellem sukker og alkohol. Selvom den er perfekt, når den nydes ren eller med is, er dens smag så harmonisk, at den simpelthen ligefrem indbyder til at blive mixet og Licor 43 er dermed uden lige i sin alsidighed.

Det er familien selv, der blander ingredienserne

Licor 43s dejlige smag og gyldne farve kommer fra intet mindre end 43 nøje udvalgte ingredienser, hvoraf de fleste er aromatiske urter og frugt. Den gamle opskrift har altid været en velbevaret hemmelighed og er det stadig i dag. Det er derfor et medlem af Zamora-familien, der står for at blande de forskellige ingredienser sammen, når produktionen starter. Når den rette balance er opnået, lagres alkoholen i nogle måneder, og når den er modnet, bliver den udsat for temperaturer under frysepunktet, filtreret og herefter tappet på flaske. Det hele foregår i den samme by, som romerne for mere end 2000 år siden forbød at producere den gyldne elixir.

Masser af muligheder i både baren og køkkenet

Smagsnuancer som blandt andet citrus og vanilje gør Licor 43 til en yderst populær likør at drikke rent, men den er også meget velegnet i cocktails og til både varme drikke og i desserter og kager. Prøv fx at lave en ny variant af den italienske klassiker med et spansk twist – Tiramisu 43. Eller hvis du har lyst til en skøn, kold chokolade-nøddedessert, som er perfekt som en lille Petit Fours til kaffen, skal du prøve en:

Rocky Road 43

  • 6 cl Licor 43
  • 400 g mørk chokolade
  • 200 g små skumfiduser
  • 110 g usaltede macademianødder
  • 100 g tørrede tranebær
  • 60 g usaltede pistacienødder
  • 35 g kokosmel

 

Fremgangsmåde:

  • Læg bagepapir i en form på 18×25 cm.
  • Bland skumfiduser, tranebær, nødder og kokosmel i en skål.
  • Smelt chokoladen over vandbad. Rør Licor 43 i.
  • Hæld den smeltede chokolade over nøddeblandingen og rør det godt sammen.
  • Hæld blandingen i bageformen og pres det hele godt sammen. Sæt formen i fryseren i minimum to timer.
  • Skær Rocky Road 43 i terninger med en varm kniv og server. Velbekomme.

 

Prøv også eksempelvis:

Ginger 4

Licor 43 blandet med den mildt krydrede ginger ale og et twist lime. Det er sådan spanierne foretrækker deres Licor 43.

Carajillo 43

Kombinationen mellem styrken og bitterheden i espresso med den krydrede sødme i Licor 43 har gjort Carajillo 43 til en meget populær drik i Mexico.

Få mere information om brandet her