Hendrick's Gin flaske

Hendrick's Gin

En eksplosion i næsen og blød på tungen. Smagen er blød og meget velafbalanceret botanik. Ren og tør uden på nogen måde at være krympende. Kompleksiteten af aromaen kommer også til udtryk i smagen – citrus og enebær med en diskret, vedvarende afslutning af kølig, forfriskende agurk og rose. Det mest oplagte at bruge gin til er Gin & Tonic. Men mikser du sådan en med Hendrick’s Gin, så erstat citronskiven med en skive agurk. Det smager fantastisk og er et dejligt nyt twist til en meget klassisk drik.

Verdens førende luksusgin

Hendrick’s Gin er noget ganske usædvanligt. Den har kun været på markedet siden 1999, men har allerede bjergtaget gindrikkere verden over. Inspirationen til dens helt unikke smag fik kvinden bag, da hun gjorde noget meget typisk britisk; spiste agurkesandwiches i en rosenhave. Her fik hun den pludselige indskydelse at tilføre den i forvejen unikke gin, som hun var med til at udvikle, rose og agurk. Idéen var ligeså god som den var usædvanlig og dermed var Hendrick’s Gin en realitet. På bare få år er den således gået fra at være en idé i en rosenhave til verdens førende luksusgin.

Købte kedlerne 33 år tidligere

Lesley Gracie er Master Distiller hos whiskyproducenten William Grant & Sons. Men hun var også i al hemmelighed en stor ginelsker. Sammen med grundlæggerens oldebarn, Charles Gordon, arbejdede hun på at udvikle en gin. Den skulle fremstilles på de to destillationskedler, som Charles Gordon havde købt 33 år før, han endelig besluttede, hvad han ville bruge kedlerne til. Gin. Parret arbejdede på at udvikle en speciel gin og det var faktisk allerede lykkedes for dem. Men så spiste Lesley Gracie agurkesandwiches i sin rosenhave og så blev det først en helt særlig og usædvanlig gin. De manglede sådan set bare et navn. Da Charles Gordon var ud af en familie af whiskyfremstillere, kunne han ikke så godt buge sit eget navn til gin’en. Men hans mor, som stod for at fejre sin 99-års fødselsdag, fik idéen til navnet Hendrick’s, da hun hørte, hvordan den blev fremstillet. Hun havde nemlig en rosenhave, hvor hendes gartner gennem 30 år havde passet og plejet hendes blomster. Det havde han gjort med en ganske særlig kærlighed og et stort engagement. Hendrick, hed han.

En eksplosion i næsen og blød på tungen

Aromaen er stor, intens og med en umiddelbar eksplosion af sprød, citronagtig botanik. En harmonisk balance mellem enebær og koriander og en dyb, overraskende blomsteraroma af violer og roser. Smagen er blød og meget velafbalanceret botanik. Ren og tør uden på nogen måde at være krympende. Kompleksiteten af aromaen kommer også til udtryk i smagen – citrus og enebær med en diskret, vedvarende afslutning af kølig, forfriskende agurk og rose.

Drop citronen, frem med agurken

Det mest oplagte at bruge gin til er Gin & Tonic. Men mikser du sådan en med Hendrick’s Gin, så erstat citronskiven med en skive agurk. Det smager fantastisk og er et dejligt nyt twist til en meget klassisk drik.

Hendrick’s Gin opfordrer i øvrigt til, at man dyrker sine egne agurker, for til en god gin skal der gode agurker. De har derfor søsat World Cucumber Day – International Agurkedag – hvor agurken får masser af opmærksomhed. Den årlige mærkedag er fastsat til den 14. juni. Og hvis du har sået frøene i god tid, er det lige før du kan nå at høste sæsonens første agurk på mærkedagen. Botanisk set er agurk i øvrigt et bær.

Usædvanlig gin fra et usædvanligt sted

Historisk er gin blevet fremstillet i England, men Hendrick’s Gin er en usædvanlig gin. Og derfor bliver den også fremstillet et usædvanligt sted. Det sker i en lille kystby, Girvan, som ligger i Ayrshire i det sydvestlige Skotland. Destilleriet ligger blot 1,5 km fra kysten med udsigt over den mystiske vulkanø, Ailsa Craig og med undtagelse af nogle få suler og søpapegøjer, er denne tillokkende granitjuvel ubeboet, selvom den optræder i mange lokale sagn.

Destilleriets beliggenhed i det lavtliggende område giver adgang til det bløde vand fra det nærliggende Penwhapple vandreservoir, der egner sig perfekt til den herlige Hendrick’s Gin.

Til fremstillingen af Hendrick’s Gin bruges 11 naturlige ingredienser, som kommer fra alle fire verdenshjørner; kvanrod, kommenfrø, kamille, korianderfrø, cubebapeber, hyldeblomst, enebærfrø, citronskal, røllike, appelsinskal og irisrod.

Ved at koge alle de botaniske ingredienser i den ene kedel (for kenderne er det en Carter Head fra 1948) fremkommer en spiritus med stor dybde i smagen. Omvendt bliver den samme slags ingredienser blidt dampet i den anden kedel (en yderst sjælden Bennet fra 1860), hvilket frembringer en ekstremt blød spiritus med diskrete smagsnuancer. Ved at kombinere produktet fra de to forskellige kedler, skaber man en guddommelig blød gin, der både har opnået karakter og balance af diskrete smagsnuancer. Herefter foretager man en infusion af agurk fra særligt udvalgte leverandører samt af den bemærkelsesværdige bulgarske rose, Damascena.

Produktionen foregår manuelt og der fremstilles minimale partier ad gangen på blot 500 liter, så kedelmanden Alan har fuld kontrol over hele processen.

Ingen anden gin smager som Hendrick’s Gin, for ingen anden gin fremstilles som Hendrick’s Gin.

Historien om den mørke flaske

Valget af den mørke, apotekeragtige flaske til Hendrick’s Gin skal findes i Victoriatiden. Dengang valgte apotekerne at opbevare de mest værdifulde væsker i mørke glas, så de var beskyttet mod det ødelæggende sollys. Med tanke på enebærs rolle i medicinen, virkede det passende med en mørk flaske til denne kostbare væske. Mangler du idéer til, hvad du skal stille op med denne skønne, usædvanlige gin, så se opskrifterne herunder. Prøv fx en Cool, Cooler, Cucumber eller en Cucumber Bramble. Det bliver muligvis din første, men ikke sidste drink med Hendrick’s og agurk.

Få mere information om brandet her

Drinks med Hendrick's Gin

Tilføjet til
dit drinkskort

Gin Hass

En fantastisk blanding af mango sirup, lemon sodavand og gin.

Læs mere her

Tilføjet til
dit drinkskort

Hendrick's & Tonic

Hendrick's gin & tonic med agurk.

Læs mere her

Tilføjet til
dit drinkskort

Cucumber Bramble

En frisk version af den traditionelle gin drink, Bramble.

Læs mere her