D Aquavit Aurum flaske

D Aurum Aquavit

D Aquavit fra Den Ny Spritfabrik er aquavit af en helt særlig kaliber. Den fås i to varianter og begge er dildaquavitter. Hvor D Argentum (argentum er latinsk for sølv) er den reneste, klare og milde variant med elegante noter af frisk krondild, er D Aurum (aurum er latinsk for guld) den gyldne variant, der er egelagret, forkælende og moden, men stadig med elegante noter af frisk dild. Med D Aquavit er de danske snapsetraditioner blevet pudset af og opdateret, så de er i tråd med det moderne nordiske køkken og nutidens kvalitetsbevidste forbruger. Dermed er D Aqauvit det oplagte valg til det danske frokostbord uanset tid på året.

En dansk aquavit i verdensklasse

D Aquavit fra Den Ny Spritfabrik er aquavit af en helt særlig kaliber. Den fås i to varianter og begge er dildaquavitter. Hvor D Argentum (argentum er latinsk for sølv) er den reneste, klare og milde variant med elegante noter af frisk krondild, er D Aurum (aurum er latinsk for guld) den gyldne variant, der er egelagret, forkælende og moden, men stadig med elegante noter af frisk dild. Med D Aquavit er de danske snapsetraditioner blevet pudset af og opdateret, så de er i tråd med det moderne nordiske køkken og nutidens kvalitetsbevidste forbruger. Dermed er D Aqauvit det oplagte valg til det danske frokostbord uanset tid på året.

Verdens eneste patenterede aquavit

Det har taget næsten fem år med destillationsforsøg at finde den rette dildsort og ramme det rigtige høsttidspunkt helt nøjagtigt. Master Destilleren bag D Aquavit har en Ph.d. i kemi og hvert eneste destillat har været igennem en gaskromatograf, indtil det blev helt perfekt. Ambitionen var helt klar; at fremstille en aquavit, der ikke blot skulle være en statist til et stykke marineret sild. Aquavitten skulle have et hidtil uset kvalitetsniveau og give samme nydelse som en klassisk skotsk maltwhisky eller en vellagret fransk cognac.

I gaskromatografen måler man indholdet af indholdsstoffer i destillatet. Destillatet er så fint og unikt, og har den helt rigtige mængde af friske dild-noter, at D er blevet patenteret – i øvrigt som den eneste aquavit i verden. For den mere detaljerede forbruger kan man opsummere: Er der mindre end seks dominerende toppe i gaskromatogrammet, koblet med det rigtige høsttidspunkt, ja så kan og må aquavitten ikke kopieres. Det er et renhedsprincip. D Aqauvit er baseret på dansk krondild, der giver en helt anden intensitet i smagen end fx dild fra Asien.

Verdens reneste dildaquavit

Der går 7 gram krondild til at lave en flaske D Aquavit. Dildprøver fra markerne testes pertentligt mindst en gang om ugen i løbet af hele sommeren, indtil Master Destilleren godkender dilden. I de sidste uger inden dilden høstes, bliver den faktisk testet hver dag for at ramme det perfekte høsttidspunkt. Sammen med den forsigtige ”small batch”-destillation, der er på blot 250 liter, ender man med verdens reneste dildaquavit. Fra denne er det endda kun hjertet af destillationen, der bliver udvalgt.

Verdens eneste ”terroir-aquavit”

Dilden til D Aquavit gror på beskyttede, usprøjtede marker i Norden og bag på flaskens etiket kan man se præcis, hvornår og på hvilken mark dilden er blevet håndhøstet. Det kan ikke blive mere ”terroir” eller passe bedre til dogme-tanken fra det nye nordiske køkken. Det gør trods alt en forskel, hvor tingene kommer fra. Grunden til, at der anvendes dansk krondild skal findes i de lange dage med solindfald og et koldt klima, der bevarer smagen fra nordisk dild langt mere elegant og intenst end dild fra Asien.

Passer til det meste

D Argentum og D Aurum passer perfekt til det nye nordiske køkken og det traditionelle danske frokostbord. Men prøv fx også D Aquavit til sushi, til mørk chokolade eller bliv inspireret af førende cocktailbarer i København som Lidkoeb, Ourselves Alone eller Library Bar, som alle benytter D Aquavit i drinks. Der er måske strenge regler for, hvordan D Aquavit fremstilles, men ikke hvordan den nydes.

Få mere information om brandet her

En dansk aquavit i verdensklasse

D Aquavit fra Den Ny Spritfabrik er aquavit af en helt særlig kaliber. Den fås i to varianter og begge er dildaquavitter. Hvor D Argentum (argentum er latinsk for sølv) er den reneste, klare og milde variant med elegante noter af frisk krondild, er D Aurum (aurum er latinsk for guld) den gyldne variant, der er egelagret, forkælende og moden, men stadig med elegante noter af frisk dild. Med D Aquavit er de danske snapsetraditioner blevet pudset af og opdateret, så de er i tråd med det moderne nordiske køkken og nutidens kvalitetsbevidste forbruger. Dermed er D Aqauvit det oplagte valg til det danske frokostbord uanset tid på året.

Verdens eneste patenterede aquavit

Det har taget næsten fem år med destillationsforsøg at finde den rette dildsort og ramme det rigtige høsttidspunkt helt nøjagtigt. Master Destilleren bag D Aquavit har en Ph.d. i kemi og hvert eneste destillat har været igennem en gaskromatograf, indtil det blev helt perfekt. Ambitionen var helt klar; at fremstille en aquavit, der ikke blot skulle være en statist til et stykke marineret sild. Aquavitten skulle have et hidtil uset kvalitetsniveau og give samme nydelse som en klassisk skotsk maltwhisky eller en vellagret fransk cognac.

I gaskromatografen måler man indholdet af indholdsstoffer i destillatet. Destillatet er så fint og unikt, og har den helt rigtige mængde af friske dild-noter, at D er blevet patenteret – i øvrigt som den eneste aquavit i verden. For den mere detaljerede forbruger kan man opsummere: Er der mindre end seks dominerende toppe i gaskromatogrammet, koblet med det rigtige høsttidspunkt, ja så kan og må aquavitten ikke kopieres. Det er et renhedsprincip. D Aqauvit er baseret på dansk krondild, der giver en helt anden intensitet i smagen end fx dild fra Asien.

Verdens reneste dildaquavit

Der går 7 gram krondild til at lave en flaske D Aquavit. Dildprøver fra markerne testes pertentligt mindst en gang om ugen i løbet af hele sommeren, indtil Master Destilleren godkender dilden. I de sidste uger inden dilden høstes, bliver den faktisk testet hver dag for at ramme det perfekte høsttidspunkt. Sammen med den forsigtige ”small batch”-destillation, der er på blot 250 liter, ender man med verdens reneste dildaquavit. Fra denne er det endda kun hjertet af destillationen, der bliver udvalgt.

Verdens eneste ”terroir-aquavit”

Dilden til D Aquavit gror på beskyttede, usprøjtede marker i Norden og bag på flaskens etiket kan man se præcis, hvornår og på hvilken mark dilden er blevet håndhøstet. Det kan ikke blive mere ”terroir” eller passe bedre til dogme-tanken fra det nye nordiske køkken. Det gør trods alt en forskel, hvor tingene kommer fra. Grunden til, at der anvendes dansk krondild skal findes i de lange dage med solindfald og et koldt klima, der bevarer smagen fra nordisk dild langt mere elegant og intenst end dild fra Asien.

Passer til det meste

D Argentum og D Aurum passer perfekt til det nye nordiske køkken og det traditionelle danske frokostbord. Men prøv fx også D Aquavit til sushi, til mørk chokolade eller bliv inspireret af førende cocktailbarer i København som Lidkoeb, Ourselves Alone eller Library Bar, som alle benytter D Aquavit i drinks. Der er måske strenge regler for, hvordan D Aquavit fremstilles, men ikke hvordan den nydes.

Få mere information om brandet her

Drinks med D Aurum Aquavit

Gå til huskeliste