Apero’lade dessertopskrift

Apero’lade

Aperol Roulade

BUND

  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 3/4 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 60 g afkølet, smeltet smør
  • 1 spsk. Aperol
  • 100 g hvedemel
  • Rød frugtfarve

 

APEROL SPRITZ-MARMELADE

  • 1 glas Sevilla appelsinmarmelade, gerne tyndtskåret
  • 2 spsk. Aperol
  • 3 spsk. Prosecco

 

APEROL-FLØDESKUM

  • 5 dl piskefløde
  • 50 g flormelis
  • 2 blade husblas
  • 50 ml Aperol

 

Pynt

  • Fileter af 1-2 appelsiner
  • Frisk mynte
  • Orange violer

 

 

TILBEREDNING

Begynd med at lave Aperol Spritz-marmeladen. Kom marmelade, Aperol og Prosecco i en kasserolle og kog op. Lad det simre et par minutter. Kom herefter marmeladen i et rent glas og sæt på køl, til marmeladen er stivnet igen.

Forvarm ovnen på 175C. Lav bunden ved at piske æg, sukker, bagepulver og salt meget luftigt og skummende i en røremaskine – det tager ca. 5-6 minutter ved mediumhøj hastighed.

Hæld langsomt det smeltede smør og Aperol i skålen, imens der piskes ved lav hastighed. Tilsæt rød frugtfarve lidt ad gangen indtil æggesnapsen er orangerød og sigt derefter melet over dejen.

Rør forsigtigt melet i dejen og hæld i en rouladeform beklædt med bagepapir. Smør dejen ud, til den er ensartet og bag i midten af ovnen i 10 minutter, til den er gyldenbrun og gennembagt.

Vend bunden ud på et stykke bagepapir drysset med flormelis og rul hurtigt bunden sammen, så den kan køle af i ”rouladefacon”.

Imens laves flødeskummet. Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter. Varm Aperol op til lige under kogepunktet, vrid overskydende vand fra husblasen og opløs i den varme Aperol. Lad det stå og køle lidt ned.

Pisk imens fløde og flormelis til meget blødt skum, hæld Aperolmassen i fløden og pisk til flødeskum.

Når kagen er kølet af til den kun lige er lidt lun, rulles den ud igen og smøres med Aperol Spritz-marmeladen. Smør et lag Aperol-flødeskum ovenpå marmeladen og rul igen rouladen sammen.

Smør rouladen med mere Aperol-flødeskum og pynt med appelsinfileter, orange violer og frisk mynte.

Gå til huskeliste