Apero’lade dessertopskrift

Aperolade

Apero’lade: En roulade med Aperol i - så bliver det vist ikke meget bedre! Prøv selv opskriften derhjemme.

Ingredienser

Bund

  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 3/4 tsk. salt
  • 60 g afkølet, smeltet smør
  • 1 spks. Aperol
  • 100 g hvedemel
  • Rød frugtfarve

Aperol Spritz marmelade

  • 1 glas Sevilla appelsinmarmelade, gerne tyndt skåret
  • 2 spsk. Aperol
  • 3 spsk. Prosecco

Aperol flødeskum

  • 5 dl piskefløde
  • 50 g flormelis
  • 2 blade husblas
  • 50 ml Aperol

Pynt

  • Fileter af 1-2 appelsiner
  • Frisk mynte
  • Orange violer

Tilberedning

Begynd med at lave Aperol Spritz marmeladen. Kom marmelade, Aperol og Prosecco i en kasserolle og kog op. Lad det simre et par minutter. Kom herefter marmeladen i et rent glas og sæt på køl, til marmeladen er stivnet igen.

Forvarm ovnen på 175C. Lav bunden ved at piske æg, sukker, bagepulver og salt meget luftigt og skummende i en røremaskine – det tager ca. 5-6 minutter ved medium høj hastighed.

Hæld langsomt det smeltede smør og Aperol i skålen, imens der piskes ved lav hastighed. Tilsæt rød frugtfarve lidt ad gangen indtil æggesnapsen er orangerød og sigt derefter melet over dejen.

Rør forsigtigt melet i dejen og hæld i en rouladeform beklædt med bagepapir. Smør dejen ud, til den er ensartet og bag i midten af ovnen i 10 minutter, til den er gyldenbrun og gennembagt.

Vend bunden ud på et stykke bagepapir drysset med flormelis og rul hurtigt bunden sammen, så den kan køle af i ”rouladefacon”.

Imens laves flødeskummet. Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter. Varm Aperol op til lige under kogepunktet, vrid overskydende vand fra husblasen og opløs i den varme Aperol. Lad det stå og køle lidt ned.

Pisk imens fløde og flormelis til meget blødt skum, hæld Aperolmassen i fløden og pisk til flødeskum.

Når kagen er kølet af til den kun lige er lidt lun, rulles den ud igen og smøres med Aperol Spritz marmeladen. Smør et lag Aperol flødeskum ovenpå marmeladen og rul igen rouladen sammen.

Smør rouladen med mere Aperol flødeskum og pynt med appelsinfileter, orange violer og frisk mynte.